Ramazan'da 50 kuruşa düşecek

Sebze-meyve üreticilerinden müjde

Havaların ısınmasına rağmen, sebze fiyatlarının aşırı pahalı olmasından şikâyet eden vatandaşa üretici ve satıcı firma temsilcilerinden müjde geldi.

Yetkililer, kilosu 4 liraya kadar yükselen domatesin Ramazan ayında düşüşe geçeceğini söyledi. Fiyatlardaki düşüşte üretimdeki artışın etkili olacağı belirtiliyor. Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili olurken, sebze fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi. Pazar ve marketlerde domatesin kilo fiyatı 4 liraya kadar çıktı. Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden taze fasulye 4 liradan, patlıcan 2-3 liradan, kabak 3 TL’den satılırken, sektör temsilcileri fiyatların önümüzdeki günlerde düşeceğini öne sürdü. Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, özellikle domatesin şu anda sadece Antalya’daki tarlalardan hasat edildiğini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde ülke genelinde hasadın başlamasıyla birlikte domatesin kilo fiyatının 50 kuruş-1 TL seviyesine düşeceğini anlatan Çakman, “Her zaman söylüyoruz, arz ve talebe göre fiyatlar değişiyor. Artan domates ihracatı da fiyatları etkiledi. Ancak Ramazan ayının 15’inden itibaren domates ve diğer sebze fiyatları normale dönecek. Bir ay önce kilosu 2 liradan satılan karpuz şimdi 50 kuruştan satılıyor. Antalya dışındaki üretim merkezlerimizde de hasat başlarsa domates fiyatları düşer.” dedi.
Sonraki Haber