Apple'dan şok hata: Ölümcül harita!

Polis, "O haritayı sakın kullanmayın, hayatınızı tehlikeye sokabilir, sizi çöle çıkarabilir" uyarısı yaptı

Paralimani.com

Avustralya'da çok ilginç bir olay yaşanıyor.

Victoria polisi tarafından motorlu sürücülere yapılan bir uyarı Apple'ı şoka soktu. Polis merkezi, Apple'ın harita uygulamasını kullanan motorlu sürücülerin şikayeti üzerine, motorsiklet kullanıcılarına "Apple'ın haritasını sakın kullanmayın, yanlış yönlendiriyor, yolda kalırsınız" uyarısı yaptı.

Google Maps ile Apple Maps'te girilen aynı koordinatların farklı yerlere yönlendirdiğini farkeden Avustralya polisi, çareyi motorlu sürücüleri uyarmakta buldu.

Apple'ı yakan harita hatasına neden olan yerin adı ise Mildura. Google'ın haritasıyla iPhone'larda kullanılan haritayı karşılaştıran ve sorulan adresin gerçek konumunu da kontrol eden Avustralya polisi Apple haritasında Mildura olarak gösterilen yerin aslında Mildura olan konumdan yaklaşık 70 km uzakta başka bir konum olduğunu farketti.

İşin en ilginç yanı ise, Apple Maps'in işaret ettiği bölgede hiçbir su kaynağı bulunmuyor olması. Yani Mildura'ya Apple Maps'le giden bir motorlu sürücünün çöl benzeri bir yere çıktığına kanaat getiren Avustralya polisi, bu hatanın, özellikle çok sıcak olan yaz aylarında motorlu sürücüler için hayati tehlike yarattığına dikkat çekti.

İşte o öldüren harita (Sol taraftaki aynı bölgeye ait Apple Maps haritası, sağdaki ise Google Maps'in işaret ettiği konum)

Sonraki Haber