Cepte telefonunda organik devrim!

Yılda 10 milyar bataryaya organik çözüm!

Paralimani.com/ÖZEL HABER

Bilimadamları dünya tarafından en zor geri dönüştürülebilen atıklardan olan lityum-iyon bataryalarda negatif uç olarak kullanılabilecek bir organik kök boyası keşfetti.

Halen cep telefonlarında da sıkça kullanılan lityum-iyon pillerin negatif elektron olarak kobalt oksit kullanmasının doğaya verdiği zararı minimuma indirmek amacıyla organik araştırmalar yapmaya başlayan bilimadamları, bunun yerine ikame edilebilecek bitkisel çözümü sonunda buldu. Yılda yaklaşık ortalama 10 milyar adet lityum-iyon pilin geri dönüştürülmesi nedeniyle harcanan enerjinin müthiş bir enerji maliyetine yol açtığına dikkat çeken bilimadamları, daha uzun ömürlü piller için yapılan araştırmalarla paralel olarak geri dönüşüm araştırmalarının da bu buluşla yeni bir boyut kazanacağını iddia etti.

Şimdi bilimadamları bataryalardaki artı elektronun etkisini minimuma indirecek çalışmalara hız verdi. Birkaç yıl içerisinde buna da organik bir çözüm bulunmasıyla bütün cep telefonu sektöründe yepyeni bir dönem başlayacağı belirtiliyor.
Sonraki Haber