Çukurova 3 milyar dolar arıyor!

Atama kararından sonra sürpriz açıklama!

Türkiye'nin en büyük GSM şirketi olan Turkcell'de yıllardır yabancı ortaklarla Çukurova Grubu arasında yaşianan ihtilaf nedeniyle yaşanan kilit nihayet çözüm yolunda önemli bir aşamaya geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan çıkan atama kararı sonrasında Çukurova Holding'den basın açıklaması geldi. Çukurova, atamalarla ilgili olarak ''Atamaların, Turkcell'de eskiye dair anlaşmazlıkların ve yönetim kurulundaki kilitlenmelerin önünü açacağını düşünmekteyiz'' açıklaması yaptı.

Açıklamada, memnuniyetle öğrenilen atamaların, Turkcell'de eskiye dair anlaşmazlıkların ve yönetim kurulundaki kilitlenmelerin önünü açacağı düşüncesi taşındığı belirtilerek, bu oluşumla birlikte önümüzdeki dönemlerde Turkcell'in yatırımlarının, verimliliğinin ve bir bütün olarak işlerinin olumlu yönde gelişme göstereceğine ve Turkcell'in Türkiye'nin ve bölgenin kalkınmasına katkılarının artarak devam edeceği ifade edildi.

Turkcell'in halihazır profesyonel yönetimin malum anlaşmazlıklara ve sıkıntılı yapıya rağmen şirket işlerinin idaresinde ve yönlendirilmesinde gösterdiği basiretli performanslarından dolayı tebrik edildiği açıklamada, ''Bu vesileyle yeni üyelerle birlikte Turkcell'in başarılarının ve etkinliğinin tüm taraflar için artarak devam edeceğine inancımızı beyanla; yeni üyelere ve Turkcell'in diğer tüm yöneticileriyle çalışanlarına üstün başarı dileklerimizi iletiriz'' denildi.

3 MİLYAR DOLARLIK ARAYIŞ
Bu açıklama sonrasında Bloomberg HT'nin haberine göre Çukurova Grubu, Alfa'ya olan hisse bedelini ödemek için finansman arayışına hız verdi. Fridman'a ödenecek olan borçlar için Çukurova Grubu'nun 3 milyar dolarlık kredi imkanını araştırdığının belşirtildiği habere göre sağlacak olan ek kaynak ise Digitürk hisselerinin satın alımında kullanılabilir.
Sonraki Haber