Facebook şimdi ne yapacak?

Referandum sona erdi...

Facebook'un kullanıcı gizliliği kurallarında yaptığı değişikliklerle ilgili düzenlediği 'referandum' sona erdi.589 bin 141 kullanıcı değişikliklere karşı çıkarken 79 bin 731 kullanıcı değişiklikleri onayladığını beyan etti.

Yüzde 87'lik 'hayır' oyuna rağmen değişiklikler büyük ihtimalle yürürlüğe girecek. Bunun nedeni ise Facebook'un oylamalarla ilgili belirlediği kritik bir kural.

Bu kurala göre kullanıcıların en az yüzde 30'u oy kullanmadığı sürece Facebook yönetimi sonucu dikkate almak zorunda değil. Söz konusu oylamaya ise kullanıcıların sadece yüzde 0.07'si katıldı.

Yani Facebook'un gizlilik kurallarında yaptığı değişikliğin iptal edilmesi için 300 milyon kişinin oy kullandığı tarihin en büyük demokratik organizasyonlarından birinin gerçekleşmesi gerekiyordu. Kimse zaten bu kadar kişinin oy kullanmasını beklemiyordu. Kısacası 'adet yerini bulsun' diye bir oylama yapıldı.

Teklif edilen değişiklikler kulanıcı bilgilerinin Facebook ve alt kuruluşları tarafından daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Bunun yanında kullanıcılar kimin kendilerine özel mesaj atabileceği konusundaki hakimiyetini kısmen kaybedecek.

Şimdi herkes Facebook'un yüzde 87'lik 'hayır' oyunu ciddiye alıp almayacağını merak ediyor.
Sonraki Haber