İnternetten en çok ne alıyoruz?

Bir alışveriş sitesinin yaptığı araştırmaya göre Türk halkı internette en çok ne satın alıyor? İşte cevabı;

Hayatı renklendirmek isteyenlerin alışveriş platformu Bonubon.com 2012 yılı kadın ve erkek internet alışveriş tercihlerini değerlendirdi.1 milyonun üzerindeki Bonubon üyesi üzerinden yapılan değerlendirmede kadınların yenilikleri takip etme eğilimi gözlemlenirken erkeklerin kişisel bakıma her geçen gün daha önem verdikleri sonucu ortaya çıktı.

Bonubon'un gerçekleştirdiği çalışmaya göre; erkekler internet alışverişinde daha önde yer alıyor. Internet alışverişinin %40'ını kadınlar yaparken %60'ını ise erkekler gerçekleştiriyor ve en fazla alışveriş'i İstanbullu'lar yapıyor. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip ediyor. Internet alışverişinde Ankara daha çok ürün bazlı, özellikle teknoloji alışverişiyle öne çıkarken, İzmirli'ler sosyal alışverişleri, konser, etkinlik, restoran gibi fırsatları takip ediyorlar. İstanbul ise tam bir Türkiye mozaiği.

Internet alışverişinde kadın ve erkek ürünleri olarak net ayrım yapmanın giderek daha zorlaştığını gösteren değerlendirme sonuçlarında; erkeklerin son dönemde kişisel bakıma ilgi gösterdikleri, cilt bakımı masaj gibi kampanyalara erkek ilgisinin her geçen gün daha da arttığı görülüyor.

Kadınlar ise sosyal programlarını internet üzerindeki fırsatlarla gerçekleştirerek konser, brunch, akşam yemeği gibi kampanyalara ilgi gösteriyorlar. Mutfak araç gereçleri, yemek kurslarına ise hem erkekler hem kadınlar oldukça ilgi gösteriyor.

Internet alışverişinde kadınlar farklı olduğunu düşündükleri ve fiyatı uygun olan ürünleri denemekten çekinmiyorlar. Kadınlarda marka arayışı; tekstil, ev elektroniği ve bebek ürünlerinde öne çıkıyor. Erkekler ise tanıdıkları markaları uygun fiyata almayı tercih ediyorlar.

Teknoloji alışverişinde ise erkekler kolaylıkla yüksek tutarda alışveriş yapabilirken, kadınlar daha çok sahip oldukları teknoloj ürünlerinin aksesuarlarını almayı tercih ediyor. Telefon kılıfları, temizleyiciler, koruyucular, şarj aletleri kadınların tercih ettikleri ürünler arasında yer alıyor. Hem kadın hem de erkekler için sorgulamadan satın alımın sınır tutarın 25 TL olarak göze çarptığı değerlendirmede fiyat yükseldikçe ise tüketiciler ürüne ait fiyat araştırması yaparak alımını gerçekleştiriyor.

Kampanyalarda birbiriyle uyumlu-anlamlı kampanyaların ilgi çektiği internet alışverişinde konser bileti kampanyası yanında ulaşım-konaklama kampanyalarının da sunulması ya da bilgisayar kampanysının yanında o bilgisayara uygun yazıcı-aksesuar içeren kampanyalar gibi fırsatların yer alması önem kazanıyor.


Türkiye geneline bakıldığında 3 büyük şehir dışındaki şehirlerde, yaşadıkları şehire o ürün gelmeden en uygun fiyata sahip olabilme fırsatına sahip olan tüketicilerin yoğun olarak teknoloji alışverişi yaptıkları görülüyor. Teknoloji ürünlerini ise temizlik ve kişisel bakım-güzellik ürünleri takip ediyor.
Sonraki Haber