Microsoft'un gözü Fatih Projesi'nde!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile görüştü. Microsoft Fatih Projesi'nde yer almak istiyor.

Bakan Ergün, Microsoft'un, Fatih Projesi'nin içinde yer alma konusunda çok istekli olduğunu belirterek, ''Kendileri üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını da vurguladılar'' dedi.

Bakan Ergün, dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile sabah saatlerinde Bakanlıkta bir araya geldi. 40 dakika süren görüşmeye ilişkin bilgi veren Ergün, Microsoft'un Fatih Projesi ile baştan beri ilgilendiğini söyledi.

Fatih Projesi konusunun Türkiye'de eğitim sisteminin, eğitim materyallerinin, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitime bakışlarını kökten değiştirecek, uzun vadeli etkiler meydana getirecek bir proje olduğuna dikkati çeken Ergün, ''Türkiye bu projeyle bilgi ve iletişim teknolojilerini geliştirmeyi, bunlarla ilgili yatırımları arttırmayı, bu konudaki sektörel gelişmeyi sağlamayı, yazılım sektörünün ve eğitim içeriklerinin Türkiye'de hazırlanmasını temin etmeyi de amaçlıyor'' diye konuştu.

HERKESİN İŞİN İÇİNDE OLMASI MÜMKÜN

Fatih Projesi'nin uluslararası işbirliklerine de açık bir proje olduğunun altını çizen Ergün, Türkiye'nin bu konuda uluslararası deneyimlerden de yararlanmak istediğini kaydetti.

Microsoft'un da bu konudaki deneyimlerinin ve çalışmalarının önemli olduğunu bildiren Ergün, şöyle konuştu:

''Ama şartlar da belli. Tabletlerle ilgili Türkiye'de üretim yapılması ve bu sektörün geliştirilmesi için bir Ar-Ge merkezi kurulması. Aplikasyonların geliştirilmesi için açık kaynak kodlu yazılımlar olması da çok önemli. Herkesin bu koşulları dikkate alarak, sistemin içinde yer alma imkanı var. İhalelerde yer alma imkanı var. Fatih Projesi'nde yer alma imkanı var. Bu koşulları dikkate alarak, Microsoft'un da işin içinde yer alması mümkün. Zaten kendileri de çok istekli olduklarını ifade ettiler. Üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini belirttiler. Hem üretim hem yazılım konusunda yerel ortaklarla işbirliği yapabileceklerini söylediler. Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını ifade ettiler.''

Türkiye'ye özgü yeni yaklaşımlar geliştirebilmeleri halinde herkesin sistemin içinde yer alabileceğini kaydeden Ergün, ''Önemli olan tabletlerin Türkiye'de üretilmesi konusu. Microsoft'un da sistemin içinde olmasının mümkün olduğunu, konuyu bu açıdan değerlendirmeleri gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakanımız da bu tabletlerin Türkiye'de üretilmesi gerekliliğinin altını çizdi'' dedi.
Sonraki Haber