Sizin Google'ı böyle kullanıyoruz

Ve işte tarihi ziyaret! Google Başkanı Eric Schmidt Kuzey Kore'de...

Google Başkanı Eric Schmidt, internet kullanıcılarına katı kısıtlamalar uygulayan Kuzey Kore'de temaslarda bulundu. Ziyaret ettiği üniversitede Kuzey Koreli öğrenciler, Google'ı nasıl kullandıklarını gösterdi.

Google Başkanı Eric Schmidt, Pyongyang'da bulunan Kim Il Sung Üniversitesi'ni ziyaret etti. Schmidt’e New Mexico Valisi Bill Richardson'un da eşlik etti. Kuzey Koreli öğrencilir, Schmidt'e, Google ve Wikipedia'dan nasıl araştırma yaptıklarını gösterdi. Bazı Kuzey Koreliler, bilgisayar kullanımının teşvik edilmesi planı çerçevesinde yerel "intranet" imkanından faydalanabiliyor.

Acak ülkede dünya çapındaki internet bağlantılarına erişebilenlerin sayısının kısıtlı olduğu belirtiliyor. Richardson, daha önce yaptığı açıklamada Kuzey Kore'ye yaptıkları ziyareti ''özel bir insani misyon'' olarak tanımlamış ve Kuzey Kore'nin siyasi, ekonomik ve askeri yetkilileriyle bir dizi görüşme yapacaklarını belirtmişti. ABD yönetimiyse ziyaretin ülkenin genç lideri Kim Jong Un'un üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılırken, Kuzey Kore'ye destek verebileceğinden endişe etmişti.

Sonraki Haber