Anadolu İş Dünyası: Erken seçim olmasın, hükümet bir an önce kurulsun
Seçim sonuçlarını değerlendiren Anadolu iş dünyası temsilcileri, halkın siyasi partilere uzlaşma çağrısı yaptığını düşünüyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar Öncelikle halkın iradesine saygı gösterilmesi gerekiyor. Türkiye’nin büyüme ve işsizlik sorununun çözümü için yeni oluşturulacak ekonomi yönetimi bir an önce görevine başlamalı. 4 partili bir meclis oluştu. Avrupa’da olduğu gibi koalisyonla da bu iş yürüyebilir. Önemli olan asgari müştereklerde anlaşmaktır. Sandıkta ortaya çıkan çok seslilik hükümete de yansımalı, 2023 hedeflerine odaklanmalıyız.
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Türkiye siyasi tercihini yaptı, dört partili bir meclis oluştu. Bugün artık siyaset kurumu, milletin sandıkta verdiği mesajı dikkate alıp uzlaşı kültürüne uygun bir çözüm üretmeli ve Türkiye’nin gündeminin bir an önce iş ve aş olmasını sağlamalı. Eğer siyaset çözüm değil sorun üretirse, yeniden milletin hakemliğine başvurmak demokrasi içinde haktır.
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasaoğlu: Halk siyasette uzlaşı istiyor. Başkanlık sistemi yerine parlamenter sistemin sürmesinden yana. Seçim barajı da istemiyor. Halk, koalisyon hükümetini de istiyor. Parti liderleri halkın istekleri doğrultusunda hükümeti kurmalı.
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Başkanı Aytekin Öztaş: Sonuçlar halkın yeni bir hükümet istediğinin göstergesi. Halk koalisyon istiyor. İyi kurgulanmış bir koalisyon ile Türkiye istikrarlı bir ekonomiye kavuşur.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGS) Başkanı Mukadder Özden: Uzlaşı içinde bir hükümet kurulmasında ülke geleceği açısından fayda var. Erken seçim tartışması veya yeni bir istikrarsızlık istemiyoruz. Her parti ülke geleceğini düşünerek adımlarını atmalı.
Bağyurdu OSB (BAYOSB) Başkanı Aydın Telseren: Halk başkanlık sistemi istemiyor. Ekonomi ve siyasette yeni bir açılım gerekli. Türkiye ekonomide 5 yıldır patinaj çekiyordu. Halk, oyları ile iktidar partisini ikaz etti. Cumhurbaşkanı doğru bir koalisyon kurulması için yol açabilir.
Kemalpaşa OSB (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk: Halk, geniş bir uzlaşı ile hükümeti istiyor. Biz de hükümetin kısa sürede kurulmasından yanayız. İyi oluşturulan bir koalisyon hükümeti ile Türkiye’nin sorunları çözülebilir.
Ege Otomotiv Derneği (EGOS) Başkanı Mustafa İduğ: Halk iktidar kurma görevini AK Parti’ye vermedi. Uzlaşma içinde kurulacak bir koalisyon hükümeti ile de ülkenin yönetilebileceği mesajını verdi. AKP-MHP Koalisyonu kurulabilir. İş dünyası olarak hükümetin biran önce kurularak, ekonominin ana gündem maddesi olmasını ve reformların yapılmasını bekliyoruz.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Partiler Türkiye’yi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum sergilememeliler. Bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı. Barajı kaldıracak anayasa değişikliğiyapılmalı.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Tek iktidarlı AK Parti döneminden sonra ülkemizin uzlaşıyı sağlayacağına inanıyorum. Sanayiciler olarak bizler bir an önce hükümetin kurulmasını ve ekonominin olması gereken yerde olmasını ümit ediyoruz.
Bursa TSO İbrahim Burkay: Ortaya çıkan tablo, koalisyon hükümetine işaret ediyor. Tüm partilerimiz ülkenin ortak hedefl eri doğrultusunda hareket etmeli. Ekonomi ve kalkınma hedeflerimiz siyasi mücadelenin önünde olmalı. Diyalog ortamını hâkim kılacak bir süreç de başlamalı.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı: Erken seçim bekliyoruz. Partilerin açıklamalarında öngörülen tablo ekonominin rahatlamayacağı yönünde Ekonomi noktasında umarım birleşebilirler. Dünle bugün arasında dolar değişti. Öncü göstergeler temkinli olmayı söylüyor.”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç: Güçlü bir koalisyondan yanayız. Bir an önce iyi bir koalisyonla güçlü hükümet kurulmalı. Ekonomi ve yatırımlar konusunda beklenen değişiklikler yapılarak yola devam edilmesi gerekiyor.
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe: Partiler uzun süreli ve güçlü bir hükümet kurma konusunda harekete geçmeli. Kurulacak koalisyon ekonomiye sahip çıkmalı. Türkiye ekonomisinde istikrara odaklanılması gerekiyor.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz: Uyum içinde çalışacak bir koalisyon hükümeti kurulmasını istiyoruz. Hükümetin biran önce kurulması ve Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bundan önceki hükümetin koymuş olduğu hedefl ere ulaşılması için gayret gösterecek bir hükümet kurulmalıdır.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk: Herkes sandık sonucuna saygı göstermeli. Koalisyon çıkmazsa erken seçim olması kaçınılmaz. Siyaseten birbirine yakın partilerle sağlıklı koalisyon olabilir. AK Parti-MHP olabilir.
Konya Sanayi Odası Memiş Kütükçü: Siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesi için bütün parti liderleri sorumlu davranmalı, Türkiye’nin geleceğini her şeyin üzerine koymalıdır. Hükümet bir an önce kurulmalı. Tartışmalar ülke üzerinde yeni bir stres üretmeden ekonomi gündemine dönülmeli.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut: Sandıktan demokrasi çıkmıştır ve saygı duymak gerekir. Ttüm siyasi parti liderleri seçim sonuçlarını iyi okumalı. Artık Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet oluşturulup yeniden ekonomik reformların oluşturmasını bekliyoruz.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı M. Özaydemir: Sandıktan çözümün halledilmesi gerektiği mesajı çıktı. Bence erken seçim olmayacak. Bu süreçte ekonomi biraz çalkalanacaktır. Haziran 2015’i işaret ederek ‘bir kriz bekleyebiliriz’ demiştim ama sebep bu olmasın diyorum. İşadamları sakin davranmalı, Her tepenin arkasında bir düzlük vardır’.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Vatandaşlarımız koalisyon hükümeti kurulmasını istiyor. Siyasi partiler erken seçim söylemleri yerine halkın iradesine ses vermeli. Ekonomideki kırılganlığın durdurulması için süratle hükümet kurulmalı. Yapısal ve ekonomik reformlara öncelik verilmeli.
Antalya TSO Başkanı Davut Çetin: Partiler uzlaşma yönunde çaba harcamalı. Hükümetin kurulması konusunda belirsizliğin uzun sürmesi durumunda TL ve faiz oranları üzerindeki baskı artar. Ekonomik sorunların ağırlaşması riskine karşı partilerimizin azami sorumluluk göstereceğini ümit ediyoruz.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır: Siyasi gerilim yerini uzlaşmaya bırakmalı. Ekonomi belirsizliği sevmiyor. Cari açık, işsizlik, büyümedeki durağanlık, ekonomideki yapısal reformlar en büyük ekonomik sorunlar. İş dünyası, hükümetin kurulmasının uzaması ya da erken seçimin bu sorunları telafisi mümkün olmayan bir yere taşıyacağını düşünüyor.
Ordu TSO Başkanı Servet Şahin: İş dünyası koalisyonlardan çok çektiği için çok tedirgin.Türkiye tek partili iktidardan memnun olur. Seçimde iktidara bir ders verildi. Hükümet tek parti tarafından kurulmalı.
Yalova TSO Başkanı Tahsin Becan: Türkiye artık istikrar istiyor. Koalisyonlarla nereye, nasıl varacağız bilemiyoruz. Çok mutlu değiliz. Ekonomide istediğimiz kanunlar henüz çıkmadı. Büyük marketlerle ilgili perakende yasasını ve sektörel teşvikleri bekliyoruz.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: Paniğe gerek yok, bekleyip göreceğiz. İş dünyası koalisyon istemez. Ancak halkın iradesine de saygı duymak gerekiyor. Önümüzde 45 günlük bir süreç var. Belki azınlık koalisyonu bile olabilir.
Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar: HDP, ‘Türkiye partisi’ olma hedefini gerçekleştirdi. Bundan sonra ülkesel politikalar ile yola devam edecek. Partilerin seçmenin verdiği kararı iyi okuması gerekli. Öncelikle ülke çıkarlarını esas alan politikalar ele alınmalı.
Antalya TSO Başkanı Davut Çetin: Siyasi gerginliğin ve hükümetin kurulması ile ilgili belirsizliğin uzun sürmesi durumunda, TL ve faiz oranları üzerindeki baskının artması ve ekonomik sorunların ağırlaşması riski var. Bu konuda partiler azami sorumluluk ile davranmalı
Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu: Halk, herkese ‘kendinizi yeniden değerlendirin’ mesajı vermiştir. Bundan sonra diyalog zamanıdır. Seçim öncesi bir kenara bırakılıp bir an önce hükümet kurulmalı.
Trabzon TSO Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu: Dünyada birçok ülke bugün koalisyon hükümetiyle yönetiliyor. Türkiye de bu noktada oldukça tecrübelidir. Türkiye’nin hedefl eri için birlikte yürünmelidir. Koalisyon ülkenin refahını daha da üst bir düzeye çıkartabilir. Ekonomide genel bir kriz yaşanacağını düşünmüyorum.
Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu: Halk sandıkta koalisyonu seçti ise bu yapılmalıdır. Ortaklık kültürü çoğu ülkede uygulanıyor. Türkiye’de de artık uygulanmalıdır.
Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu: Koalisyon kararı Türkiye için iyi olmamıştır. Ülkeyi iyi günler beklemiyor. Demokratik bir seçim yaşandı. Bekleyip göreceğiz
Sinop TSO Başkanı Erol Derici: Halk uzlaşma kültürünün geliştirilmesini istiyor. Halk tek liderli Türkiye’yi onaylamadı. Yüzde 50’nin üzerinde kurulacak bir koalisyon hükümeti ile dünyaya gücümüzü arttırarak gösterebiliriz.
Osmaniye TSO Başkanı Murat Teke: Bir an önce hükümet kurulmalı. Yeni hükümetin de ekonomiye sahip çıkacağına inanıyoruz. Zaman içerisinde tüm parametrelerde denge unsuru sağlanacaktır.
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan: Yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışmalıyız. Diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerin üstesinden gelebiliriz.
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal: Ülke yönetimine talip olanlar, koalisyon ya da erken seçim olmak üzere iki tercihten birini ivedilikle hayata geçirmelidir. Koalisyon için 45 günlük sürenin dolmasını beklenmeksizin Türkiye’nin rotası bir an evvel belirlenmelidir. Bu süreç ne kadar uzarsa ekonomideki kayıp büyüyecektir.
Kaynak:Dünya
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Türkiye siyasi tercihini yaptı, dört partili bir meclis oluştu. Bugün artık siyaset kurumu, milletin sandıkta verdiği mesajı dikkate alıp uzlaşı kültürüne uygun bir çözüm üretmeli ve Türkiye’nin gündeminin bir an önce iş ve aş olmasını sağlamalı. Eğer siyaset çözüm değil sorun üretirse, yeniden milletin hakemliğine başvurmak demokrasi içinde haktır.
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasaoğlu: Halk siyasette uzlaşı istiyor. Başkanlık sistemi yerine parlamenter sistemin sürmesinden yana. Seçim barajı da istemiyor. Halk, koalisyon hükümetini de istiyor. Parti liderleri halkın istekleri doğrultusunda hükümeti kurmalı.
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Başkanı Aytekin Öztaş: Sonuçlar halkın yeni bir hükümet istediğinin göstergesi. Halk koalisyon istiyor. İyi kurgulanmış bir koalisyon ile Türkiye istikrarlı bir ekonomiye kavuşur.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGS) Başkanı Mukadder Özden: Uzlaşı içinde bir hükümet kurulmasında ülke geleceği açısından fayda var. Erken seçim tartışması veya yeni bir istikrarsızlık istemiyoruz. Her parti ülke geleceğini düşünerek adımlarını atmalı.
Bağyurdu OSB (BAYOSB) Başkanı Aydın Telseren: Halk başkanlık sistemi istemiyor. Ekonomi ve siyasette yeni bir açılım gerekli. Türkiye ekonomide 5 yıldır patinaj çekiyordu. Halk, oyları ile iktidar partisini ikaz etti. Cumhurbaşkanı doğru bir koalisyon kurulması için yol açabilir.
Kemalpaşa OSB (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk: Halk, geniş bir uzlaşı ile hükümeti istiyor. Biz de hükümetin kısa sürede kurulmasından yanayız. İyi oluşturulan bir koalisyon hükümeti ile Türkiye’nin sorunları çözülebilir.
Ege Otomotiv Derneği (EGOS) Başkanı Mustafa İduğ: Halk iktidar kurma görevini AK Parti’ye vermedi. Uzlaşma içinde kurulacak bir koalisyon hükümeti ile de ülkenin yönetilebileceği mesajını verdi. AKP-MHP Koalisyonu kurulabilir. İş dünyası olarak hükümetin biran önce kurularak, ekonominin ana gündem maddesi olmasını ve reformların yapılmasını bekliyoruz.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Partiler Türkiye’yi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum sergilememeliler. Bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı. Barajı kaldıracak anayasa değişikliğiyapılmalı.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Tek iktidarlı AK Parti döneminden sonra ülkemizin uzlaşıyı sağlayacağına inanıyorum. Sanayiciler olarak bizler bir an önce hükümetin kurulmasını ve ekonominin olması gereken yerde olmasını ümit ediyoruz.
Bursa TSO İbrahim Burkay: Ortaya çıkan tablo, koalisyon hükümetine işaret ediyor. Tüm partilerimiz ülkenin ortak hedefl eri doğrultusunda hareket etmeli. Ekonomi ve kalkınma hedeflerimiz siyasi mücadelenin önünde olmalı. Diyalog ortamını hâkim kılacak bir süreç de başlamalı.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı: Erken seçim bekliyoruz. Partilerin açıklamalarında öngörülen tablo ekonominin rahatlamayacağı yönünde Ekonomi noktasında umarım birleşebilirler. Dünle bugün arasında dolar değişti. Öncü göstergeler temkinli olmayı söylüyor.”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç: Güçlü bir koalisyondan yanayız. Bir an önce iyi bir koalisyonla güçlü hükümet kurulmalı. Ekonomi ve yatırımlar konusunda beklenen değişiklikler yapılarak yola devam edilmesi gerekiyor.
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe: Partiler uzun süreli ve güçlü bir hükümet kurma konusunda harekete geçmeli. Kurulacak koalisyon ekonomiye sahip çıkmalı. Türkiye ekonomisinde istikrara odaklanılması gerekiyor.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz: Uyum içinde çalışacak bir koalisyon hükümeti kurulmasını istiyoruz. Hükümetin biran önce kurulması ve Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bundan önceki hükümetin koymuş olduğu hedefl ere ulaşılması için gayret gösterecek bir hükümet kurulmalıdır.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk: Herkes sandık sonucuna saygı göstermeli. Koalisyon çıkmazsa erken seçim olması kaçınılmaz. Siyaseten birbirine yakın partilerle sağlıklı koalisyon olabilir. AK Parti-MHP olabilir.
Konya Sanayi Odası Memiş Kütükçü: Siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesi için bütün parti liderleri sorumlu davranmalı, Türkiye’nin geleceğini her şeyin üzerine koymalıdır. Hükümet bir an önce kurulmalı. Tartışmalar ülke üzerinde yeni bir stres üretmeden ekonomi gündemine dönülmeli.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut: Sandıktan demokrasi çıkmıştır ve saygı duymak gerekir. Ttüm siyasi parti liderleri seçim sonuçlarını iyi okumalı. Artık Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet oluşturulup yeniden ekonomik reformların oluşturmasını bekliyoruz.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı M. Özaydemir: Sandıktan çözümün halledilmesi gerektiği mesajı çıktı. Bence erken seçim olmayacak. Bu süreçte ekonomi biraz çalkalanacaktır. Haziran 2015’i işaret ederek ‘bir kriz bekleyebiliriz’ demiştim ama sebep bu olmasın diyorum. İşadamları sakin davranmalı, Her tepenin arkasında bir düzlük vardır’.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Vatandaşlarımız koalisyon hükümeti kurulmasını istiyor. Siyasi partiler erken seçim söylemleri yerine halkın iradesine ses vermeli. Ekonomideki kırılganlığın durdurulması için süratle hükümet kurulmalı. Yapısal ve ekonomik reformlara öncelik verilmeli.
Antalya TSO Başkanı Davut Çetin: Partiler uzlaşma yönunde çaba harcamalı. Hükümetin kurulması konusunda belirsizliğin uzun sürmesi durumunda TL ve faiz oranları üzerindeki baskı artar. Ekonomik sorunların ağırlaşması riskine karşı partilerimizin azami sorumluluk göstereceğini ümit ediyoruz.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır: Siyasi gerilim yerini uzlaşmaya bırakmalı. Ekonomi belirsizliği sevmiyor. Cari açık, işsizlik, büyümedeki durağanlık, ekonomideki yapısal reformlar en büyük ekonomik sorunlar. İş dünyası, hükümetin kurulmasının uzaması ya da erken seçimin bu sorunları telafisi mümkün olmayan bir yere taşıyacağını düşünüyor.
Ordu TSO Başkanı Servet Şahin: İş dünyası koalisyonlardan çok çektiği için çok tedirgin.Türkiye tek partili iktidardan memnun olur. Seçimde iktidara bir ders verildi. Hükümet tek parti tarafından kurulmalı.
Yalova TSO Başkanı Tahsin Becan: Türkiye artık istikrar istiyor. Koalisyonlarla nereye, nasıl varacağız bilemiyoruz. Çok mutlu değiliz. Ekonomide istediğimiz kanunlar henüz çıkmadı. Büyük marketlerle ilgili perakende yasasını ve sektörel teşvikleri bekliyoruz.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: Paniğe gerek yok, bekleyip göreceğiz. İş dünyası koalisyon istemez. Ancak halkın iradesine de saygı duymak gerekiyor. Önümüzde 45 günlük bir süreç var. Belki azınlık koalisyonu bile olabilir.
Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar: HDP, ‘Türkiye partisi’ olma hedefini gerçekleştirdi. Bundan sonra ülkesel politikalar ile yola devam edecek. Partilerin seçmenin verdiği kararı iyi okuması gerekli. Öncelikle ülke çıkarlarını esas alan politikalar ele alınmalı.
Antalya TSO Başkanı Davut Çetin: Siyasi gerginliğin ve hükümetin kurulması ile ilgili belirsizliğin uzun sürmesi durumunda, TL ve faiz oranları üzerindeki baskının artması ve ekonomik sorunların ağırlaşması riski var. Bu konuda partiler azami sorumluluk ile davranmalı
Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu: Halk, herkese ‘kendinizi yeniden değerlendirin’ mesajı vermiştir. Bundan sonra diyalog zamanıdır. Seçim öncesi bir kenara bırakılıp bir an önce hükümet kurulmalı.
Trabzon TSO Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu: Dünyada birçok ülke bugün koalisyon hükümetiyle yönetiliyor. Türkiye de bu noktada oldukça tecrübelidir. Türkiye’nin hedefl eri için birlikte yürünmelidir. Koalisyon ülkenin refahını daha da üst bir düzeye çıkartabilir. Ekonomide genel bir kriz yaşanacağını düşünmüyorum.
Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu: Halk sandıkta koalisyonu seçti ise bu yapılmalıdır. Ortaklık kültürü çoğu ülkede uygulanıyor. Türkiye’de de artık uygulanmalıdır.
Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu: Koalisyon kararı Türkiye için iyi olmamıştır. Ülkeyi iyi günler beklemiyor. Demokratik bir seçim yaşandı. Bekleyip göreceğiz
Sinop TSO Başkanı Erol Derici: Halk uzlaşma kültürünün geliştirilmesini istiyor. Halk tek liderli Türkiye’yi onaylamadı. Yüzde 50’nin üzerinde kurulacak bir koalisyon hükümeti ile dünyaya gücümüzü arttırarak gösterebiliriz.
Osmaniye TSO Başkanı Murat Teke: Bir an önce hükümet kurulmalı. Yeni hükümetin de ekonomiye sahip çıkacağına inanıyoruz. Zaman içerisinde tüm parametrelerde denge unsuru sağlanacaktır.
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan: Yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışmalıyız. Diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerin üstesinden gelebiliriz.
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal: Ülke yönetimine talip olanlar, koalisyon ya da erken seçim olmak üzere iki tercihten birini ivedilikle hayata geçirmelidir. Koalisyon için 45 günlük sürenin dolmasını beklenmeksizin Türkiye’nin rotası bir an evvel belirlenmelidir. Bu süreç ne kadar uzarsa ekonomideki kayıp büyüyecektir.
Kaynak:Dünya