Antep fıstığını ünlü cerrah tanıtacak

Tanıtım yüzü olacak

Antep fıstığını ünlü cerrah tanıtacak
Türk üzüm, kayısı, incir ve Antep fıstığının tanıtımında dünyaca ünlü kalp ve damar cerrahı Mehmet Öz'ün yer alacağını bildirildi.
Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, ABD'da bulunan üyeleri Osman Öz ve Birol Celep aracılığıyla Mehmet Öz'e tanıtım atağında işbirliği teklifinde bulundu.
Teklife olumlu yaklaşan Öz'ün temmuz ayında Türkiye'ye geleceği ve kuru meyve tanıtımı konusunda yol haritası çıkarılacağı dile getirildi.
Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eli Alharal, Mehmet Öz'ün dünya genelinde sağlıklı yaşama önem veren yüz milyonlarca insanın tüketim tercihlerini değiştirebilecek yönlendirici bir gücünün olduğunu belirtti.
Alharal, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Doktor Mehmet Öz'ün sağlıklı yaşam tavsiyeleri tüm dünyada yüz milyonlarca insan üzerinde etkili oluyor ve yankı buluyor. Dünya genelinde sağlıklı yaşam yükselen değer. Doktor Mehmet Öz ise dünya genelinde sağlık alanında en popüler isimlerin başında geliyor. Kuru Meyve Tanıtım Grubu olarak, Çin, Japonya, Hindistan, Endonezya, Brezilya gibi kuru meyve tüketiminin nispeten az olduğu pazarlarda yapacağımız tanıtım çalışmalarında Öz'ün yer alması bizim için destekleyici ve motive edici güç olacak.
Türkiye'nin 2012 yılında kuru meyve ürünleri ihracatından 1,4 milyar dolarlık net döviz girdisi sağlandı. Türkiye'nin 2023 yılında ortaya koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefinin içerisinde kuru meyve sektörünün 3 milyar dolarlık bir hedefi var. Hedef pazarlarda yapacağı tanıtım çalışmaları ile kuru meyve sektörümüzün ihracat hedefini aşacağını ve 4 milyar dolara ulaşacağını umuyoruz."
Mehmet Öz ile ABD'de görüşen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu üyeleri Osman Öz ve Birol Celep, Öz'e kuru meyve hediye etti.