Apple'ı haritadan silen uygulama!

iPhone kullanıcıları dev şirkete sırtını döndü!

Apple'ı haritadan silen uygulama!

Apple'ın 3 ay önce iPhone ve iPad'lerden çıkardığı Google Maps geri döndü ve uygulama 8 saat içinde en çok indirilenler listesinde bir numaraya yerleşti.

Google Maps'e olan ilgi App Store'un da sıkıntı yaşamasına neden oldu. Zira Google Maps'i indirmek isteyen kullanıcıların bir kısmı uygulamanın ülkelerinde yayınlanmış olmasına karşın erişim sağlayamadı. İlk etapta 40'ı aşkın ülkede 29 dilde yayınlanan Google Maps çok önemli değişiklilerle geri döndü.

APPLE'IN ATTIĞI GOOGLE UYGULAMALARINI APP STORE'DA MİLYONLAR İNDİRDİ
Apple'ın YouTube ve Google Maps'i kaldırması kullanıcılardan yoğun eleştiri aldı. Kullanıcılar YouTube ve Google Maps uygulamalarını App Store'da görmek için Twitter'da şikayetlerini dile getirdi.

Ancak Google kullanıcıların çağrılarına kayıtsız kalmayarak YouTube uygulamasını kısa sürede App Store'da yayınladı ve kısa sürede App Store'un en çok indirilen uygulamalarından biri oldu. 3 aylık bir aradan sonra da bir diğer uygulama, Google Maps App Store'a yerini aldı ve milyonlarca kullanıcı iPhone'larına bu uygulamayı indirdi. Yaklaşık 9 bin kişi Google Maps ile ilgili görüş beyan ederken, kullanıcılar uygulamaya tam not verdi.