Arkayı ikilerseniz 1.4 milyar dolar!

Ay'a seferler başlıyor...

Arkayı ikilerseniz 1.4 milyar dolar!

Eski NASA çalışanlarının kurduğu Golden Spike şirketi, küçük bir servet ödemeyi kabul edenleri Ay’a turistik geziye göndermeye hazırlanıyor.

Golden Spike çalışanları Ay’a ilk turistik seyahati 2020 yılında gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket adına konuşan bir yetkili, "Amacımız her ülkenin, her şirketin ya da isteyen her insanın Ay’a güvenli bir şekilde gitmesini sağlayacak, ticari bir ulaşım hattı kurmak. Amacınız bilimsel araştırma da olabilir kişisel bir başarı elde etmek de" şeklinde konuştu.

Şirket Ay'a ulaşmalarını sağlayacak bir uzay programına sahip olmayan ülkelerin bu yolculuğa ilgi göstereceği görüşünde. “Bazı ülkeler prestij elde etmek için bu işe girişebilirler. Güney Kore, Endonezya veya Güney Afrika veya daha birçok ülke için bu yolculuğu karşılanabilir yapabiliriz.

Yine de Ay'a gitmek dünyanın büyük bir kısmı için hayal olma niteliğini koruyacak gibi gözüküyor çünkü Ay’a iki kişilik yolculuğun öngörülen bedeli yaklaşık 1,4 milyar dolar. Uzmanlar bedelin fazla olması nedeniyle şirketin yolcu bulmakta zorlanacağını belirtiyorlar.

OBAMA İPTAL ETMİŞTİ

Ay'a insanlı son seyahat 40 yıl önce Apollo 17 tarafından gerçekleştirilmişti. NASA’nın Ay seyahatlerini yeniden başlatma planı Amerika'nın daha önce oraya gittiği gerekçe gösterilerek Başkan Barack Obama tarafından iptal edilmişti.