Arsenal'e 1.5 milyar pound'luk teklif!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'e Orta Doğu'dan bir konsorsiyumun kulübü satın almak için 1.5 milyar pound'luk teklif götürdüğü öğrenildi.

Arsenal'e 1.5 milyar pound'luk teklif!

Orta Doğu'dan adı açıklanmayan ve Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırımcıların oluşturduğu konsorsiyumun İngiliz devi Arsenal'i satın almak için kulübe 1.5 milyar pound gibi astronomik bir rakam önerdiği ortaya çıktı.

İngiltere'nin The Sun, BBC ve Daily Telegraph gibi önde gelen gazetelerinin de detaylı olarak yazdığı haberlere göre konsorsiyum, kulübü satın alarak bir değişim sürecine sokmak ve adını Barcelona, Real Madrid, Milan ve Bayern Münih gibi dev kulüplerin arasına yazdırmak istiyor.

Öte yandan, teklif götüren konsorsiyumun işi biraz zor gibi. Zira, Arsenal'in hisselerinden üçte ikisi Stan Kroenke ve % 29'u da Özbek işadamı Alisher Usmanov'un elinde bulunuyor.

Ayrıca, Arsenal için ödenecek 1.5 milyar pound'luk rakam, Glazer ailesinin Manchester United'ı satın alırken ödediği 800 milyon pound'un neredeyse iki katı.

Eğer Arsenal'in satılmasına karar verilirse kulübün hisselerinin %100'ü konsorsiyuma ait olacak ve Londra ekibinin 250 milyon pound'luk borcu da tamamen ödenebilecek.

Arsenal gibi bir dev ekip de Orta Doğu'dan gelen yatırımcılar tarafından satın alınırsa kulüp, Mohamed Al-Fayed'in sahibi olduğu Fulham, Şeyh Mansour'un Manchester City'si, Assem Allam'ın satın aldığı Hull City ve Al Hasawi ailesinin sahibi olduğu Nottingham Forest'ın da aralarında bulunduğu kervana katılacak.