At etini helal et diye piyasaya sürdüler!

Avrupa'de devam eden at eti krizi helal ete de sıçradı. Hollanda'nın Nos televizyonu'nun kesilen at etlerinin Fransa'da helal et diye piyasaya sürüldüğünü iddia etmesi büyük yankı uyandırdı.

At etini helal et diye piyasaya sürdüler!

Fransız Paris Match dergisi de 2012 başında Hollandalı et tüccarı Jan Fasen'ın, 2007-2009 yılları arasında sahte helal sertifikasıyla Fransa'da at etlerini piyasaya sürmekten mahkum olduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Müslüman Konseyi (CFCM) Başkanı Muhammed Musavi ise yaşanan süreçte tüketicilere hiçbir bilgi verilmesine tepki gösterdi. Musavi, bu skandala katılan tüm şirketlerin isimlerinin yetkili merciler tarafından açıklanmasını istedi. Müslüman Konseyi Başkanı, bu şirketlerin isimlerinin ifşa edilmesi için CFCM olarak mücadelelerinisürdüreceklerinin de altını çizdi.

Son yıllarda helal ürünlerle ilgili pazar Avrupa'da hızla büyümeye devam ederken helal sertifikaların güvenirliği de Fransa'da sık sık gündeme geliyor. 2011 yılı Ağustos ayında 8 seçilmiş Müslüman politikacı parlamento bünyesinde helal gıda pazarına ışık tutacak soruşturma komisyonu kurulmasını teklif etmiş, halkın kandırılmasının önlenmesini istemişti.