Avea işbirliği NBA'e model olacak

Ekim ayında NBA ile işbirliğine giden Avea, NBA'in tüm ülkeleri kapsayan sponsorluk birimlerinde örnek proje olarak gösterildi.

Avea işbirliği NBA'e model olacak

Şirket yöneticileri NBA ile yakalanan bu sinerjiyi Türkiye’de basketbol altyapısını desteklemek için kullanmayı hedefliyor.

NBA All Star 2013 organizasyonu dolayısıyla ABD’nin Houston şehrinde bir araya gelen Avea ve NBA üst düzey yöneticileri, ortaklıktan fazlasıyla memnun olduklarını belirtirken, bunun önümüzdeki aylarda Türkiye’de basketbolun desteklenmesi adına bir projeye dönüşebileceğinin de sinyallerini verdiler.

Avea’nın NBA ile tasarladığı Türkiye projesinin ayrıntıları kesinleşmese de yetkililer önümüzdeki dönemde bu projenin NBA’e yeni Türk oyuncular kazandırmasının da mümkün olduğunu ifade ediyor. İlki 1999’da olmak üzere NBA’de şimdiye kadar 8 Türk oyuncu yer alırken, bunlardan dördü halihazırda dev ligde oynamaya devam ediyor.

Avea toplantısına katılan ‘Chocolate Thunder’ lakaplı NBA’in efsane oyuncusu Darryl Dawkins, özellikle Hidayet Türkoğlu ve Ömer Aşık’tan övgüyle bahsederken, Türk basketbolunu da takip ettiğini ve burada potansiyelin yüksek olduğunu söyledi.