AVM'lerin yarısı iki sene içinde kapanabilir!

Alışveriş Merkezleri için felaket senaryosu! 580 milyon kişi 2014'te işsiz kalabilir!

AVM'lerin yarısı iki sene içinde kapanabilir!

paralimani.com

Mobil cihazlardan alışveriş yapanların sayısı iki yıl içinde yüzde 50 artarak, 2014 yılı sonunda 580 milyon olacak.

Juniper araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, her geçen gün daha çok tüketici hem içerik hem de ödeme mekanizması açısından mobil teknolojileri tercih ediyor.

Fiziki ve Dijital Mallar İçin Mobil Ödeme: 2012-2017 raporuna göre 2012 yılı sonu tahminine göre mobil cihazlardan alışveriş yapanların sayısı halen 393 milyon.

İNANILMAZ RAKAM: 730 MİLYAR DOLAR!
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde mobil alışveriş sektörü için yappılan bu projeksiyon, perkandeciler açısından cep telefonlarını en büyük alışveriş merkezi haline geitrecek:
Bu da fiziki olarak AVM'leri tehdit eten bir projeksiyon olarak kabul ediliyor. Fakat daha çarpıcı olan rakam ise mobil cihazlardan yapılacak olan alışverişin boyutu.
2012 yıl sonu için yapılan tahminler halen mobil alışverişin 254 milyar dolar civarında olduğu yönünde. Buna karşılık 2017'de bu rakam yaklaşık olarak 730 milyar dolara yükselecek. Yani bu yıl için öngörülen rakamın tam 3 katına.

Mobil alışverişlerin yüzde 70'inin Kuzey Amerika, Uzakdoğu ve Çin üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor.

Uzmanlar bu rakamlara ulaşılması için perakendecilerin mobil satış açısından sitelerinin optimizasyonunu sağlamaları gerektiğine dikkat çekiyor. Aslında bu analiz, bir diğer sektörün daha zirve yapmasına neden olabilecek. Web sitelerinin mobil alışverişe uygun hale getirilmesi süreci hızlanacağı için bilgisayar mühendisleri ile web sitesi optimizasyonu gerçekleştiren bilişim sektörü çalışanları için de dev bir pazar oluşacak.