Avrupa hisseleri durgun

Asya hisse senetleri değer kazanıyor

Avrupa hisseleri durgun

Avrupa hisse senetleri, ABD'de düşüş göstermesi beklenen tüketici güveni endeksi ve artış göstermesi beklenen konut fiyatları verileri öncesi fazla bir değişiklik göstermedi. ABD endeks vadeli kontratları düşerken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Software AG, dördüncü çeyrek karının ve gelirlerinin tahminlerin altında kalması ile birlikte yüzde 14 değer kaybetti. William Hill Plc, tüm yıl için net karının yüzde 12 arttığını açıklamasının ekisi ile yüzde 2 değer kazandı. Aixtron SE, Liberum Capital Ltd.'nin şirket ürünlerine talebin artacağını kaydetmesinin ardından yüzde 0.8 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek Londra saati ile 11:35'te 288.86 puana geldi. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi dün, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri yükselirken, askıda konut satışlarında düşüş olmasının ardından 23 ayın zirvesi yakınlarında yatay seyretti. Endeks bu yıl şimdiye kadar, ABD'de kanun yapıcıların bütçe konusunda uzlaşmaya varmalarının ardından yüzde 3.3 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 düşüş gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.

Cenevre'de Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Bu, düzeltmeden ziyade bir konsolidasyon," dedi ve "Şimdilik kötü haber yok. Piyasanın biraz soluklanması gerek. Gerçekten de hava bu" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, Stoxx 600'deki hisselerin toplam işlem hacmi son 30 günün ortalamasının yüzde 2.4 üzerinde.

Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan Conference Board tüketici güveni endeksinin üçüncü ayda da düşüş göstermesi bekleniyor. Aralık ayında 65.1 olan bu verinin Ocak ayında 64'e düşmesi öngörülüyor.

TSİ 16:00'da açıklanacak olan S&P/Case-Shiller konut fiyatları verisinin ise Kasım ayında sona eren 12 aylık dönemde yüzde 5.5 artması bekleniyor. Bu 2006'dan bu yana en hızlı artışı işaret ediyor.