Avrupa'ya Rum Baş'kriz'kopos şoku!

Troyka'ya karşı ilahi isyan: Doğu Akdeniz'deki doğalgazı istiyorlar!

Avrupa'ya Rum Baş'kriz'kopos şoku!

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, sokağa çıkıp Troyka aleyhine gösteri yapacağını açıkladı.
Rum Politis gazetesi, II. Hrisostomos'la yaptığı geniş söyleşinin ilk bölümünü "Mahvolmamamız İçin Troyka Aleyhine Gösteri Yapmaya Çıkacağım" başlığıyla yayınladı.
Gazeteye göre Troyka'nın yapmaya çalıştığını yanlış bulduğunu söyleyen II. Hrisostomos, Troyka'nın istediği gibi, geri ödemesi yapılmayan kredi borçları için ipotek gösterilen taşınmazların satılmasına başlanması halinde bütün bankaların batacağını kaydetti. Rum Başpiskopos, başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere herkesin fakirleşeceğini, taşınmazların halk yerine 5-10 zengine gideceğini ifade etti.
Kilise olarak buna tepki göstermenin hem hakları, hem de görevleri olduğuna işaret eden Hrisostomos, "Bu şartları dayatması halinde Troyka aleyhine çıkıp gösteri yapar mısınız?" sorusuna "Elbette. Ruhumun bütün gücüyle. Bu halkın desteklenmesi gerekir ve kilise halkın yanında duracak." ifadesini kullandı.

DOĞALGAZA EL ATMA PLANLARI VAR
II. Hrisostomos Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgaza el atma planı yapıldığına inandığını da söyledi. Hrisostomos, "Avrupa Tanrı'nın bize verdiği bu hediyeyi gelip almak için her şeyi esaret altına almak istiyor. Bu yataklar bütün ekonomik zorluklarımızı aşmamıza ve Kıbrıs'ın Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri olmasına yardımcı olabilir." sözlerini aktardı.

CİHAN