Babacan: Türkiye ABD'den iyi durumda

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin bütçesinin, ABD bütçesi ile karşılaştırıldığında daha iyi göründüğünü belirterek, "Türkiye'nin diğer ülkelere yaptığı yardımlar, artık eğitim ve sağlık hizmetlerine yoğunlaşmaktadır" dedi.

Babacan: Türkiye ABD'den iyi durumda
Babacan, dün Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonunun yeni ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Komisyonun eski ofisine yaklaşık 20 yıl önce burs başvurusunda bulunmak için geldiğini söyledi.
Ofise adımını atarken, "Acaba gerçekten hepimizi ABD'ye gönderecek paraları var mı?" diye düşündüğünü dile getiren Babacan, kendi bursunun ödendiğini ifade etti.
ABD ve Türkiye'nin, her şeyden önce iki ortak, müttefik ve dost ülkeler olduğuna dikkati çeken Babacan, aynı zamanda aynı değerleri ve bu değerlerin tüm dünyaya yayılması ilkesini paylaştığını bildirdi.
Babacan, Türkiye ve ABD'nin, birçok uluslararası konuda da işbirliği yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Her ne kadar coğrafi olarak birbirinden oldukça uzak olsa da ülkelerimiz, ilgi gösterdiğimiz küresel konular açısından birbirine son derece yakındır. Ülkelerimiz arasındaki yakın işbirliğinden çok mutluyuz. Başkan Obama da aramızdaki işbirliğini diğer ülkelere örnek teşkil eden bir ortaklık olarak tanımlamıştı. Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığım sırada tanıştığım Hillary Clinton, Türkiye ile ABD arasında birçok benzerlik olduğunu söylemişti. Bunlardan biri küresel sorumluluk duygusudur. Bu duygu, ülkelerimizi birbirine daha da yakınlaştırmaktadır. Türkiye ve ABD arasında savunma, güvenlik gibi birçok alanda güçlü geleneksel ilişkiler bulunmaktadır. Son zamanlarda ticari ve ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmek için büyük çaba harcamaktayız. Bunun için de yeni bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz."