Bakan'dan emlak yatırımı için 5 adres!

"İstanbul'da büyük gelir elde etme dönemi bitti..."

Bakan'dan emlak yatırımı için 5 adres!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’ne katıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de konuk olduğu zirvede inşaat sektörü temsilcilerine hitap eden Bayraktar, “Dünyanın yarıya yakını şehirlerde bulunuyor. Bu oran Türkiye’de yüzde 78. Tabii artan şehirleşme çevre sorunlarına da sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 2 yeni şehir projelerine de değinen Bayraktar, "Bu anlamda Kayaşehir iddialı bir proje. Orada birey başına yeşil alan 15 metrekare. Kamberra ve Kuala Lumpur örnekleri gibi. Kayaşehir’de sosyal alanlar ise modern hayatın gerektirdiği oranda. 2 şehir projemiz dâhilinde yeni havaalanını içerecek, Kemerburgaz ile Kayabaşı’nı ihtiva edecek. 1,5 milyonu barındıracak uygulamamız var. Bunun için ihale bitti, haritalandırma yapılacak. Umuyorum yeni havaalanını içerecek bu proje, dönüşüme katkı sunacak, İstanbul’u salaş yapılardan kurtaracaktır" şeklinde konuştu.

Almanya dahil Avrupa’nın önemli ülkelerinin enerjiyi savurmayan binalar yaptığına işaret eden Erdoğan Bayraktar, bu mimari anlayışın tüm dünyaya yayılması temennisinde bulundu. Türkiye’de enerjiyi çok kullanmayan, yeşil binalara da rağbetin arttığını vurguladı.

Bayraktar, “Bu binalar cari açığı da indirecektir. Şu an cari açık 48 milyar dolar. Bunu afet riskli binaları yenileyerek daha da indireceğiz.” dedi. İnşaat projelerinin İstanbul’da arttığını anlatan Bayraktar, müteahhitlere de şöyle seslendi: "İstanbul’da kalifiye binalar üretiliyor; çevreye duyarlı, akıllı yapılara önem veriliyor. Fakat artık gelişmekte olan şehirlere gidilmeli. Oralarda da büyük gelirler elde edilebilir. Müteahhitler için İstanbul’da büyük gelir elde etme devri bitti. Artık İzmir’e gidip yatırım yapmalılar. Baraj doldu, İzmir taştı taşacak. İzmir’in iklimi iyi, tabiatı ve tarihi de iyi. Bir defa Avrupa şehri. Aydın Manisa gibi uyduları var. Ulaşım yönünden iyi. İzmir önemle ele alınmalı. Bursa da öyle. Yeni yol ile İstanbul’a bağlanacak. Bursa yatırım için ideal. Yine Antalya, Denizli ve Gaziantep’e el atılmalı."