Bankacılara müjde!

Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Epikman Akşehirli açıkladı.

Bankacılara müjde!

Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Epikman Akşehirli, son 2 yılda yabancı bankaların Türk bankacılık sektörüne ciddi ilgisi olduğunu ifade ederek"Son 1 yılda sadece biz 4-5 uluslararası banka için, Türk bankacılık sektörüne ilişkin araştırma yaptık" dedi.

Yaptıkları araştırmaların bedel karşılığında gerçekleştirdiğini de hatırlatan Akşehirli, "Dolayısıyla bizimle temasa geçip sektör araştırması yapan bu bankalar ciddi olarak Türkiye pazarına girmek isteyenler” diye konuştu. Akşehirli, "Rapor hazırladığımız bankalar henüz lisans alan ya da ortaklık görüşmelerine başladığını duyuranlar arasında değil. Tamamen yeni adaylar” ifadesini kullandı.

Deloitte Türkiye’nin bir diğer yönetici ortağı Kerem Dalyanoğlu ise ilgi gösteren bankaların Ortadoğu, Batı Avrupa ve Uzakdoğu’dan Çin merkezli oldukları bilgisini vererek, “Banların BDDK ile görüşmeleri de olduğunu biliyoruz. Mevduat ve katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteriyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de yüzde 51 fırsatı

Deloitte’nin bankalara yönelik ‘Potansiyel Müşterilere Ulaşmak: Mobil Ödemeler ve Ön Ödemeli Kartlar’ raporunun bulgularını paylaşmak üzere dün bir grup gazeteciyle bir araya gelen Deloitte Türkiye’nin yönetici ortakları Akşehirli ve Dalyanoğlu, araştırmaların Türkiye’de nüfusun yüzde 51’inin halen ya hiç bankacılık hizmeti almadığını ya da çok yüzeysel düzeyde ilişki yürüttüğünü gösterdiğine ve bu durumun da Türk bankacılık sektörünü çok cazip hale getirdiğine dikkat çekti.