Bankalara ŞOK: "Yüksek faiz" davası!

ANGİAD, Rekabet Kurumu araştırması bankalar aleyhine sonuçlanırsa...

Bankalara ŞOK: "Yüksek faiz" davası!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Rekabet Kurumu'nca yapılan soruşturmanın bankaların aleyhine sonuçlanması durumunda, üyelerinin bankalara ödediği yüksek faizlerin tahsili talebiyle pilot dava açacaklarını bildirdi.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Barosu Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu ile bazı yönetim kurulu üyelerinin, ANGİAD'ı ziyaret ettiğini belirterek, kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda Baro'yla işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Bu çerçevede ilk adımı bankalara karşı atacaklarını kaydeden Değer, ''Uyguladıkları yüksek faiz oranları ile hem iş dünyasını ve vatandaşlarımızı mağdur eden hem de haksız kazanç sağlayan bankalara karşı hukuki mücadelede bulunacağız. Bugün Türkiye'de her kesim belli bir oranda kazanırken, bankaların haksız kazanç elde etmesine daha fazla göz yummayacağız'' ifadelerini kullandı.

Değer, bazı bankaların Rekabet Kanunu'na aykırı hareket ettiğini, bankaların aralarında anlaşmak suretiyle faiz oranlarını maliyetlerinin çok üzerinde tuttuklarını savunarak, bankaların yüksek faiz uyguladıklarını tespit eden Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı takip edeceklerini vurguladı. Değer, Rekabet Kurumu'nca yapılan soruşturmanın bankaların aleyhine sonuçlanması durumunda, üyelerinin bankalara ödediği yüksek faizlerin tahsili talebiyle pilot dava açacaklarının altını çizdi.