Başbakan taşeron çalışması için tarih verdi
Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili tarih verdi.
Başbakan Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili tarih verdi. Yıldırım,
"Taşeron konusu çok karmaşık konu. Bunların üzerinde kesimlerle görüşülüyor, çalışılıyor. Yıl sonuna kadar bitmiş olacak"dedi.
Taşeron işçilerin dört gözle beklediği kadronun ayrıntıları belli oluyor. Taşeron işçilerin son durumu hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde...
700 binin üzerinde taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren kadro yasasına ilişkin güzel haberler gelmeye devam ediyor. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmadan taşerona kadro yasası netleşti. Peki taşeron işçilerde aranan şartlar ne olacak? Merak edilen ayrıntılar memurhaber.com'da.
TAŞERON NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?
Taşeron yasası hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 700 binin üzerinde taşeron işçiyi yakından ilgilendiren gelişmede sona yaklaşıldı.Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınmaya başlayacak? Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemede taşeron işçiler kadroya alım sürecinde hangi şartlar aranacak? İşte taşeron işçiler hakkında yapılan o açıklamalar...
MALİYE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI KOORDİNELİ ÇALIŞACAK
1 Kasım'dan önce çalışan ve askere gitmesi nedeniyle yerine bir başka personel alınanlara kadro yolu açılırken, emekliliği gelenlerin sisteme alınması planlanmıyor. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre 700-720 bin taşeron işçiyi ilgilendiren çalışmada yaş sınırı getirilmesi üzerinde duruyor. Emekli olanlar kamuya tekrar alınmazken, yaşı gelenlerde emekliye ayrılacak. Maliye'nin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın koordineli yürüttüğü çalışmada yeni bir sistem kurulmuş olacak.
KADEMELİ GEÇİŞ SİSTEMİ OLACAK
Tasarının ilk halinde 1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerinde kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. Kademeli bir kadroya geçiş sistemi olacak. Taşeron çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Eğer bizim üzerinde çalıştığımız sistem olursa 1 Kasım veya 5 Kasım olmayacak. İlk önce 1 Kasım öncesindekiler kadroya alınacak. Sonrasında diğerleri. Bunun için kamu kuruluşlarının talepte bulunması gerekiyor. Örneğinsağlık Bakanlığı 10 bin ilave personel talep ettiğinde 1 Kasım sonrasında işe başlayanlar içerisinden bu kadar kişiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek" dedi.
BELEDİYE AYAĞI DEVAM EDİYOR
Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren taşeron düzenlemesinde belediyelerde çalışan taşeronlara yönelik sistem henüz netlik kazanmış değil. Belediye ayağının tamamlanmadığına dikkat çeken bir bakanlık yetkilisi çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel kamuda 'Özel Sözleşmeli Personel' pozisyonunda istihdam edilecek. Taşeron işçilerin kıdem tazminatında herhangi bir şekilde hak kaybı olmayacak. Taşeron işçilerin kıdem tazminatı devlet garantisi altında olduğu için öncelikli olarak kadroya alındığı kuruma geçiş yapılacak.