Başbakan'dan esnafa kredi müjdesi!

Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen esnaf bilgilendirme toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, esnafa müjde verdi.

Başbakan'dan esnafa kredi müjdesi!

Buna göre, esnafın Halk Bank'tan kullanacağı kredilerin bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranı yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde faiz oranı yüzde 5'e düşürüldü.

Nisan ayı başında 'Yüzde 6 faizi çok buluyorum. Kısa zamanda bunu daha düşüreceğiz' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, esnafa faiz müjdesi verdi.

Erdoğan, "Esnafımıza 26 milyar lira kredi kullandırdık. Halk Bankası aracılığıyla kredilerin faiz oranı 2002 yılında yüzde 47'ydi. Biz bu oranı en son bir yıla kadar vadeli kredilerde yüzde 6,5, bir yıldan uzun vadeli kredilerde yüzde 7,8'e kadar indirdik. Yarından itibaren 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafımızın Halk Bank'tan kullanacağı kredilerin faizini bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde faiz oranını yüzde 5'e çekiyoruz" dedi. Faiz oranlarındaki bu indirimin yanında yapılan kesintilerde önemli oranlarda indirime gidiyoruz. İstihbarat ücretini de tamamen kaldırıyoruz. Bu önemli gelişmelerin tüm esnaf ve sanatkarlar için hayırlı olmasını diliyorum. Benim sizden ricam şu, ne olur paranızı iyi yönetin. Paranın da abur cuburu vardır, bu oyuna gelmeyin. Finansmanı, bilgiyi iyi yönetmektir aslolan. Kullanılmaması gereken yerde parayı kullanırsanız yazık edersiniz. Önce güçlenirsiniz sonra atmanız gereken adımları atarsınız" dedi.

Erdoğan'ın yılbaşında yüzde 7.80'den yüzde 6'ya indirilen esnaf kredisi faizlerinin yüzde 5.5-5'lere düştüğünü açıklaması bekleniyordu.