Bentley'in vergisiyle VW Polo alınıyor!

Otomotivin duayeninde çarpıcı MTV örneği!

Bentley'in vergisiyle VW Polo alınıyor!

Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, otomotiv pazarındaki vergi yükünü bu sözlerle gündeme getirdi. Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, "Piyasa Ekranı" programında İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtladı. Acar, Avrupa pazarının 2 milyon adet gerilediğini, Türkiye’nin ihracatının amiral gemisi olan Avrupa’da bu yılın geçen yıldan daha kötü olmasını beklemediklerini söyledi.

Otomotiv pazarının bu yıl yüzde 5-10 büyüyeceğini yineleyen Acar, Türkiye’de aslında araç satış potansiyelinin 1 milyon 200 bin adet olduğunu ancak sektördeki satışların 800 bini geçemediğini hatırlattı.

Doğuş Otomotiv'in sektöre paralel büyüyeceğini söyleyen Acar, şirket olarak geçen yıl 5 milyar TL ciro yaptıklarını, satış rakamı olarak 125 bini gördüklerini söylerken, benzer rakamların 2013’te de görüleceğini ifade etti. Yeni yılda 10-15 lansman olacağını ve yeni modellerin devreye gireceğini söyleyen Acar, istihdam da 2013’te yüzde 7-10 arasında artış beklediklerini söyledi.

Acar sektördeki vergi yükünü de değerlendirdi. Acar, Türkiye’de bir Bentley için ödenen bandrolle (Motorlu taşıtlar vergisi) bir Polo marka arabanın satın alınabileceğini söyledi.

Acar, otomobil fiyatlarındaki istikrarın döviz kurundaki istikrara bağlı olduğunu söyledi. “Euronun yükselişi bizi her şekilde maliyet olarak etkiliyor, sektörde fiyatlara yansıyabilir” diye konuşan Acar, euro/TL’de son dönemde yüzde 10’luk artış olduğunu, bu oynaklığın oldukça yüksek olduğunu söyledi.