Beşiktaş'ın kaçırdığı yıldız!

Beşiktaş yardımcı antrenörü Recep Çetin, Ertuğrul Sağlam döneminde 500 bin euroyu çok buldukları için Modric'i almadıklarını söyledi, “Böyle yıldızları kariyerleri başlamadan getirmeliyiz. Gelecekteki en doğru sistem bu” dedi

Beşiktaş'ın kaçırdığı yıldız!

Futbolculuk döneminde yıllarını Beşiktaş'a veren, jübilesinden sonra siyah - beyazlı kulüpte altyapı ve izleme komitelerinde görev alan ve şimdi de Samet Aybaba'nın yardımcılığını yapan Reçep Çetin, yabancı transferlerinin genç yaşta yapılması gerektiğini söyledi.

Sokerer'in haberine göre; siyah - beyazlı takıma alınacak yabancı futbolcuların kariyerlerinin başında olmasının daha doğru bir hamle olduğunu savunan Çetin, “Ertuğrul Sağlam döneminde şu an Real Madrid'te oynayan Luka Modric'i transfer etmeye çalışıyorduk. 19 yaşında Dinamo Zagrep'in as takımında kaptan olarak oynuyordu. O zaman bizden 500 bin euro istemişlerdi. Bu para o yaştaki genç bir oyuncu için bize çok gelmişti. Fakat şimdi Modric, Mourinho'nun takımında oynuyor. Modric gibi futbolcuları ancak kariyerleri daha başlamadan transfer edebilirsin. Bunun için de maddi olarak biraz riske girmek lazım” ifadelerini kullandı.Beşiktaş'ın o dönemde elinden kaçırdığı futbolcuların Modric ile sınırlı olmadığını da sözlerine ekleyen Recep Çetin, “Şu an Vitesse'de oynayan Wilfried Bony de, bir zamanlar Beşiktaş gündemindeydi. Kendisi şu an Hollanda liginde attığı gollerle dikkat çekiyor. Ayağımıza kadar gelen bu fırsatları artık kaçırmamak lazım. Oğuzhan'ın transferinde nasıl riske girdiysek yabancılarda da bu riske girmeliyiz. Genç yaşta transfer yaparsak o futbolcu Beşiktaş kültürünü o kadar kolay öğrenir. Bu nedenle Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nın her maçını çok yakından takip edeceğiz. Dünyadaki bütün turnuvaları mercek altına alıyoruz. Bu sistem Beşiktaş'ın geleceği için en doğru sistemdir” diye konuştu.