Bilgisayarınızın karşısında sakın soyunmayın!

Rus hackerlar yatak odasına girdi. Hem de sizin bilgisayarınızla

Bilgisayarınızın karşısında sakın soyunmayın!
paralimani.com/ÖZEL

Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan siber savaş, Ruslar'ın akıl almaz hack tekniklerini de açığa çıkardı. Gürcistan istihbaratı, Rusların Gürcistan hükümetinden üst düzey kişilerin bilgisayarları aracılığıyla siber siyasi korsanlık yaptığı şüphesiyle tüm kamu kurumu bilgisayarlarını incelemeye başladı. Ortaya çıkan sonuç ise şok ediciydi. Rus bilgisayar korsanlarının en çok okunan internet sitelerinin en çok ilgi gören haberlerine yerleştirdikleri virüslerle Gürcü bilgisayarları ele geçirdiği ortaya çıktı. Ele geçirdikleri bilgisayarların kameralarını kontrol eden Rus korsanların böylece kullanıcının haberi bile olmadan fotoğrafını ve videosunu çektiği anlaşıldı.

Bunun üzerine Gürcü siber güvenlik timleri Rus hackerlara bir tuzak kurdu ve kamu kurumlarının bilgisayarlarına zoka dosyalar yükledi. Gürcüler tarafından geliştirilmiş ayrı bir virüsle donatılmış olan bu dosyayı Rus hackerlar çalıp açtığında virüs aktive oluyor ve bu defa hacker'ın bilgisayarı karşı tarafın kontrolüne geçiyor.

Gürcüler bu yöntemle bir Rus hacker'ın suçüstü fotoğrafını çekmeyi başardı ve fotoğraf da Gürcü basınında yayınlandı. Hem de hackerın kendi bilgisayarı tarafından çekilmiş olan fotoğraf.

Fakat bu müthiş savaş gösterdi ki, hiç kimse bilgisayarının başındayken, evinde tek başınayken bile güvende değil. Yani bir hacker'ın bilgisayarınız açıkken sizi çırılçıplak fotoğraflama ihtimali bile bulunuyor. Hem de ruhunuz bile duymadan.