Bir ülkeyle daha vizeler kalkıyor!

Bakan Davutoğlu: "Dedeleri Gelibolu'ya gelirken bize vize sormamıştı"

Bir ülkeyle daha vizeler kalkıyor!

Bakan Davutoğlu Yeni Zelanda ile de vizelerin kaldırılacağı müjdesini verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ”Demokratikleşmeyi artırırken çözüm sürecinde, özellikle son dönem terör meselesi de dahil olmak üzere iç barışımızı, aidiyetimizi pekiştirirken aynı tempoda dış politikayı yürüteceğiz, aynı tempoda ekonomimizi ayağa kaldıracağız” dedi.

Davutoğlu, Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) ”Dünya Kadınlar Haftası” dolayısıyla Conrad Otel’de düzenlediği toplantıya katıldı.

"VİZELERİ KALDIRACAĞIZ"

Davutoğlu, bazen çok iddialı şeyler söylemelerinin, hedefler ortaya koymalarının tenkit edildiğini aktararak, ”Öz güvenimiz yüksekse büyük başarılara imza atarız, değilse kimsenin yaşamayacağı bozgunları yaşarız” dedi.

İnsanların hareket etme kabiliyetinin artırılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ”Onun için vizeleri kaldırıyoruz. 64’e çıktı vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısı. Dün Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı ile akşam yemeği yedim. ’Vizeler hala var, bizim için bir utanç vesilesi’ dedim. ’Dedeleriniz Gelibolu’ya gelirken bize vize falan sormadılar. Pat diye bir baktık gelmişler. Şimdi siz bize niye vize soruyorsunuz?’ dedim. Kaldıracağız vizeleri de Yeni Zelanda ile, karar aldık” diye konuştu.