Bomba Falcao iddiası!

Atletico Madrid'in gol makinesi Radamel Falcao için Chelsea ve Real Madrid sonrasında devreye giren İngilizlerin dev bir kulübünün oyuncunun transferini bitirme aşamasına geldiği ortaya çıktı.

Bomba Falcao iddiası!
A.Madrid'in yıldızı Radamel Falcao'yu transfer edebilme yarışına İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester United da dahil oldu. Son aylarda Kolombiyalı golcünün Chelsea ile adı sıklıkla anılsa da, Real Madrid'in devrede olduğu söylense de 'Kırmızı Şeytanlar'ın bu transferi bitirme noktasına getirdiği iddiası Avrupa'da transfer gündeminin zirvesine oturdu. İki kulübe yakın kaynakların ifadesine göre, yaz transfer dönemi öncesinde Manchester United'ın işi imza atma aşamasına kadar ilerlettiği, hatta ilk taksitin bile ödendiği belirtildi.
DE GEA TAKTİĞİ
İki kulüp arasında buna benzer bir durum ilk kez yaşanmıyor. 2 sezon önce Manchester United'ın David de Gea transferinde de Atletico Madrid ile aylar öncesinde anlaşmaya varılırken, oyuncu bu konu hakkında ser verip sır vermemişti. De Gea'nın bonservisini 20 milyon euro karşılığında veren Madrid ekibinin Falcao transferi için kasasına girecek miktarın 50 milyon euro olacağı iddia edildi.
BONSERVİS İNDİRİMİ BEKLENTİSİ
Porto'dan 40 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'in yolunu tutan Kolombiyalı forvetin 2015-2016 sezon sonuna kadar devam eden sözleşmesindeki fesih bedeli 60 milyon euro olarak belirlenmişti. İspanyol basınında çıkan haberlerde, finansal sorunlar yaşayan Atletico Madrid'in Falcao'yu ezeli rakibine kaptırmamak adına, bu ücrette indirime gitmeye yanaşabileceğinin altı çizildi. Örnek olarak Aguero transferinde kapıyı 45 milyon euro ile açan Atletico Madrid'e Manchester City 39 milyon euro teklif edince, Madrid kulübü Arjantinli oyuncuyu elden çıkarmaya razı olmuştu.
FALCAO GELİRSE ÜÇÜNDEN BİRİ YOLCU
Joge Miguel Angel Gil Mendes ve Falcao'nun Porto'dan Atletico Madrid'e transferinde emeği geçen Manchester United'ın eski CEO'su Peter Kenyon arasındaki samimi iş ilişkisi de bu transfer dedikodularını kuvvetlendiriyor.
Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson'ın İspanyol futbolu ve Atletico Madrid'e olan hayranlığı da bu transferin uzak ihtimal olmadığının göstergesi... Falcao'nun 'Kırmızı Şeytanlar'a katıldığı takdirde Alex Ferguson'ın elindeki forvetlerden birini gözden çıkaracağı da konuşulmaya başlandı. Sezon başında Arsenal'den transfer edilen Robin Van Persie, Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e gidişi sonrası Manchester United'ın en önemli hücum kozu halini alan Wayne Rooney ve Chicharito'dan biri önümüzdeki sezon Old Trafford'a veda edebilir.
CHICARITO ÖNERİSİ
Meksikalı golcünün Atletico Madrid'in transfer listesinde adının geçmesi, Manchester United'ın Falcao teklifinde takas artı para opsiyonunu da gündeme getirdi. Sıcak paraya Madrid ekibinin ise buna pek sıcak bakmadığı ileri sürüldü. Gelişmelerden haberdar olan Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone'nin ise elde edilecek gelirin bir kısmını geçen sezon kiralık olarak geldiği La Liga ekibinde başarılı bir performans ortaya koyan Wolfsburg'un Brezilyalı yıldızı Diego'nun transferi için kullanmayı planladığı öğrenildi.
FALCAO ÇIKMAZINDA SON DURUM
Atletico Madrid'in sahibi Gil Marin, Falcao kulüpten ayrılmak istediği zaman, belirlenen parayı ödeyecek kulüpler arasında tercih yapma hakkının Kolombiyalı golcüde olduğunu daha önce açıklamıştı. Sezon başında Rusya, İngiltere ve Fransa'dan çok cazip teklifler almasına rağmen kariyerine Madrid'de devam etme kararı alan Falcao, profesyonel yaklaşımının karşılığında büyük kulüplerin transfer listelerinin ilk sıralarında kendine yer bulmayı başardı.
Bütün bu gelişmeler ışığında, resmi açıklama henüz yapılmamış olsa da Manchester United diğer kulüplere nazaran Radamel Falcao'yu renklerine bağlamak adına avantajlı bir konum elde etti.
(Sporx)