Borsa korkudan yükseldi!

Dün kâr satışıyla düşen borsa bugün korkuyla yükseldi!

Borsa korkudan yükseldi!

Fitch kararının ardından kâr realizasyonlarıyla gerileyen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, bugün öğleden sonra yine zirveye koştu.
Aslında Avrupa borsalarında da yükselişler yaşanmasına rağmen kâr satışlarının bir süre daha etkili olacağı tahmin ediliyordu. Fakat gelen bir makro ekonomik veri, borsa yatoırımcılarının gündemine bomba gibi düştü.

İmalat sanayi üretim endeksinin beklentilerden yaklaşık 3 kat daha faazla gelmesi, ekonomide canlanma beklentilerini artırdı. Beraberinde faizlerin tarihin en düşük seviyelerine inmesiyle birlikte borsada önlenemez bir yükseliş başladı. Piyasa uzmanlarına göre elinde hissesi olanlar, son rallide büyük kârlar elde etse de endeksin düzeltmeyi tamamlamadan yeni bir yükselişe geçebileceği korkusuyla satışlara ara verdi. Yani büyüme rakamlarının beklenenden yüksek gelmesi borsada "Treni kaçırma" korkusu yaratarak endeksin yeniden yükselişe geçmesini sağladı.

İMKB-100 endeksi, günü yüzde 1.46 yükselişle 72 bin 650 puandan tamamladı. Mali sektör hisseleri yüzde 1.98 değer kazandı.