Borsa İstanbul canlandı: 34 şirket temettü ödemesi yapacak!

Borsa İstanbul’da halka açık 34 şirket tarafından temettü ödemesi yapılacağı açıklandı. 2024 yılının son çeyreğinde yatırımcılarına temettü ödeyecek olan şirketlerin listesi belli oldu. İşte detaylar…

Borsa İstanbul canlandı: 34 şirket temettü ödemesi yapacak!

Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık şirketler yatırımcılarına temettü ödemesi yapmaya hazırlanıyor. 2.5 aydır devam eden piyasalardaki düşüş trendi nedeniyle zor günler geçiren yatırımcılar, temettü ödemesiyle rahat bir nefes alabilecek. Borsa İstanbul’da temettü dağıtacak olan firmaların listesi araştırma konusu olmuştu. 34 şirket tarafından 2024 yılının son çeyreğinde temettü dağıtılacağı duyuruldu.

Borsa İstanbul’da Temettü Dağıtacak Şirketler

Borsa İstanbul’daki BİST100 şirketleri arasında yer alan BIMAS, ASELSAN, EBEBK, GÜR-SEL MSGYO ve OSMEN temettü dağıtacağını açıkladı. Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BOBET) tarafından hisse başı brüt temettü fiyatı 0,375 TL olarak açıklandı. Yatırımcılar temettü dağıtımında hisse başı net 0,3375 TL kazanacak. Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SUNTK) ise temettü dağıtımında hisse başı net 0,3880846 TL ödeme yapacak. Bim Birleşik Mağazalar (BIMAS) tarafından ise hisse başı net 3,60 TL temettü dağıtılacağı açıklandı. Ebebek Mağazacılık (EBEBK) ise diğer şirketlerden farklı olarak hem 15 Ekim’de hem de 16 Aralık tarihinde temettü ödeyeceğini duyurdu.

Temettü Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Borsa İstanbul’daki 34 şirketin temettü dağıtımıyla ilgili net tarihler belli oldu. BİST100’de işlem gören şirketler bugünden itibaren temettü dağıtımına başladı. Öte yandan temettü dağıtımı listesinde yer alan ama ne zaman ödeme yapacağı açıklanmayan şirketlerde bulunuyor. Boğaziçi Beton (BOBET), Sun Tekstil (SUNTK), SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri (SDTTR) ve Pasifik Gayrimenkul (PSGYO) şirketler tarafından temettü dağıtımının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Borsa İstanbul’daki temettü dağıtım kararı yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı.