Borsada Fitchek gibi yükseliş!

Sıfırcı Hoca'nın not kararı İMKB'ye şov yaptırdı

Borsada Fitchek gibi yükseliş!

Ulsulararası Kredi Derecelendirme Kurulşu Fitch'in Türkiye'nin notunu sürpriz bir kararla artırması, haberi ilk seans kapanışından sonra öğrenen borsada roket etkisi yarattı. Aslında bugün Fitch'ten sadece bir görünüm artırımı bekleyen borsa yatırımcıları kararla birlikte tahtalara hücum etti. Satışların dip yaptığı piyasada tam bir Boğa şovu yaşandı.
Üstelik bu yükseliş Merkel'e rağmen gerçekleşti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün, Avrupa krizinin en az 5 yıl daha sürebileceğini açıklamış ve bugün uluslararası borsalar bu şokla güne başlamıştı. Sabah saatlerinde Merkel etkisi İMKB'de de kendini gösterdi. Fakat Fitch'in not kararının hemen öncesinde borsada bir geri dönüş başladı. Borsa endeksi ilk seansı yüzde yarıma yakın artışla tamamladıktan sonra ikinci seansa roket hızıyla başladı. Saat 15:11 itibariyel ise borsa endeksi 72 bin 500'lü seviyelerde seyrediyor. Bir ara borsa endeksi 73 bin puanı da aştı ama son haftalarda yaşanan hızlı yükseliş nedeniyle kar satışı yapanlat endekste seans içi düzeltmeler yaşanmasına neden oldu.

Endeksi sürükleyen hisse senetleri ise Lufthansa beklentisini de arkasına alan THY, Garanti Bankası ve İş Bankası C tipi hisse senetleri oldu.