Borsada Mango savaşı!

Dün Mango Gıda hisse senetlerinde yapılan satışların ardından bugün şirketin patronundan çok ilginç bir açıklama geldi: Ben satmadım banka sattı!

Borsada Mango savaşı!
Paralimani.com/ÖZEL HABER

Dün Mango Gıda hisse senetlerinde yaşanan ilginç gelişmelere dikkat çekmiştik. Önce Şekerbank tarafından bankaya gönderilen haciz, icra ve ödeme emirleriyle ilgili KAP'a açıklama yapan şirketten ilerleyen saatlerde ise ortaklıktaki hisselerinin büyük bir bölümünün patronlar tarafından satışı ile ilgili bir açıklama gelmişti. Şirketin iki patronu Ayhan Karak ve Mehmet Yayla tarafından gerçekleştirilen hisse satışlarıyla elde edilen 2 milyon liradan fazla hisse satış gelirinin, şirketin Şekerbank'a olan borçlarına mahsuben düşüldüğü bildirilmişti.

Fakat bugün şirket ortaklarından Ayhan Karak ve Mehmet Yayla tarafından yapılan açıklama aslında olayın daha da ilginç bir boyutunu ortaya koydu. Karak ve Yayla, bugün de KAP'a bir açıklama göndererek, dün gerçekleştirilen satışlara konu hisselerin Şekerbank'ta rehin olarak bulunduğunu, satışın kendi iradesiyle gerçekleşmediğini, satışın Şekerbank tarafından yapıldığını belirtti. Bu satış ve sabah saatlerinde gelen icra ve ödeme emirlerine ilişkin haberlerle Mango Gıda hisseleri yüzde 20'nin üzerinde değer kaybetmişti. Mango Gıda hisseleri bugün de yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

Patronların payı dibe vurdu

Yapılan hisse satışları sonrasında Mango Gıda'da şirketi yöneten iki patronun hisse oranları da yüzde 2'nin altına düştü. Ayhan Karak'ın şirket sermayesindeki payı yüzde 1.56'ya inerken, Mehmet Yayla'nın payı ise yüzde 1.86'ya geriledi. Diğer ortakların payı yüzde 3.30 seviyesinde bulunurken Mango Gıda'nın yüzde 93.28 hissesi ise dolaşımda bulunuyor.