Boyner Citi'den hisselerini geri alıyor

334 milyon dolar ödeyecek!

Boyner Citi'den hisselerini geri alıyor

Boyner Grubu, stratejisine ve iş planlarına uygun olarak ortağı CVCI’dan hisselerini geri almak üzere ön anlaşma imzaladığını açıkladı. Hisse devrinin ardından Boyner Grubu Beymen'de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta %60 çoğunluğa ulaşacak.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bu sabah Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Beymen Mağazacılık A.Ş’nin %50 ve Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin %30,05 oranındaki hissesinin Citi Venture Capital International’dan toplam, Beymen Mağazacılık’ın 2014 mali tabloları baz alınarak hesaplanacak değerinin daha yüksek olması durumunda bir ek ödeme yapılmak üzere 333.997.103 USD minimum bedel karşılığında satın alınması amacıyla bir ön anlaşma imzalandığı belirtildi. Boyner Grubu devrin ardından Beymen’de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta ise %60 çoğunluk hisseye ulaşacak. Hisse devri sözleşmesinin tamamlanmasıyla mevzuata uygun olarak Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin halka açık hisselerine çağrıda bulunulması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulacak.

CEM BOYNER: KRİZİ LİDER TAMAMLADIK
Konuyla ilgili bilgi veren Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Şirketlerimize duyulan güvenin en önemli göstergesi yatırımcı ilgisi, desteği. CVCI ile bu ortaklığımız sayesinde tüm dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen, piyasadaki lider konumumuzu daha da güçlendirdik, istikrarlı bir büyüme ivmesi yakaladık. Ayrıca CVCI'yı temsilen Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık Yönetim Kurullarımıza katılan üyelerin vizyonundan ve katkısından da çok yararlandık. Bu ortaklıkla hedeflerimize daha hızlı ulaştık, kurumsal yapımızı ve lider oyuncu kimliğimizi daha da güçlendirdik. Şirketlerimize güvenen yatırımcılar ve bu değerin oluşmasını sağlayan müşterilerimiz, nitelikli çalışanlarımızla, 2013 tarihimizdeki en önemli büyüme yıllarından biri olacak” dedi.