Bu transferlerle her yer İnler!

Biri tamam, diğeri yolda!

Bu transferlerle her yer İnler!

İkinci kez başkan seçilen ve mazbatayı alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transfer çalışmalarının hemen bitirilmesini istedi. Bu doğrultuda danışmanı Bülent Tulun’a tam yetki veren Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Teknik patron Fatih Terim’in listesinde en üst sıralarda yer alan Farfan ve Gökhan İnler, şu an somut olarak görüşülen ve transferinde sona yaklaşılan iki yıldız olarak öne çıkıyor.

Yıllık ücreti de belli

Galatasaray, Farfan için kulübü Schalke ile 8.5 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli üzerinde mutabakat sağlamış durumda. Daha önce Sarı-Kırmızılı ekibin teklifine sıcak baktığını dile getiren Perulu futbolcuyla da 3.5 milyon Euro’luk yıllık ücret karşılığında el sıkışıldığı belirlendi. Ancak bu prensip anlaşmasının resmi imzaya dökülmesi için, yönetimin çok kısa bir süre daha beklemek için Schalke’den talepte bulunduğu ifade edildi. Bunun nedeni ise TFF tarafından AB pasaportlu oyunculara yerli statüsünde oynama serbestliği tanınması kararının beklenmesi. Galatasaray, bu karar çıkmasa bile Farfan transferini gerçekleştirmeye kararlı.

Parası tamam!

Galatasaray’ın Farfan için Schalke’ye 8.5 milyon Euro, oyuncunun kendisine de 3.5 milyon Euro ödemesi bekleniyor. Aysal, planlanan ücretin ödemesinde sıkıntı yaşanmaması için bütçeyi hazırladı.

Terim telefonla görüştü

28 yaşındaki Farfan için kısa bir süre daha bekleme fırsatı bulan Sarı-Kırmızılılar’ın öncelikli hamlesi ise Gökhan İnler transferinde olacak. Oyuncunun kendisi ve menaceriyle kurulan dirsek temasından olumlu sonuç çıktı. Gökhan’ın Galatasaray’da oynama fikrine gayet sıcak yaklaştığı ve Fatih Terim’le de konu hakkında görüşme yaptığı vurgulandı. Ancak Napoli ile aradaki pürüzler giderilmiş değil. Başkan Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun, İtalya’ya çıkarma yaparak işi resmen bitirmeyi planlıyor. Tulun’un bu amaç doğrultusunda yola çıktığı bildirildi.

Taffarel’den Carlinhos mesajı

Fluminense forması giyen Carlinhos’un transferiyle bizzat ilgilenen ve ülkesi Brezilya’da temaslarda bulunan antrenör Taffarel, son gelişmelerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Olumsuz ifadeler kullanmasına karşın açık kapı bırakan Taffarel, “Bu zamana kadar olması gerekirdi, fakat gerçekleşmedi. Ben bu sezon için artık geleceğine inanmıyorum, fakat futbolda her şey mümkündür. Özellikle bu dönemlerde her şey olası ve her şey hâlâ çok açık. Carlinhos, uzun süredir Fatih Terim için bir rüya. Her zaman Carli hakkında konuşuyor çünkü o pozisyonda eksiğimiz var” dedi.

Fanatik