Büyük ralli geliyor!

Ünlü yatırımcı Mobius, 2013 falına baktı!

Büyük ralli geliyor!

Ünlü yatırımcı Mobius, dünya genelinde merkez bankalarının parasal genişleme önlemlerini artırmasıyla gelişen piyasa hisselerinin bu yılki ralliyi 2013'e genişleteceğini öngördü

Templeton Gelişen Piyasalar Grubu'nun başkanı Mark Mobius, dünya genelinde merkez bankalarının finansal sisteme para eklemesi ve yatırımcıların daha yüksek getiri arayışına girmesiyle gelişen piyasa hisselerinin bu yılki rallilerini genişleterek, 2013'te de tırmanacağını söyledi.

Mobius, ABD'den Brezilya ve Japonya'ya kadar birçok ülkedeki politika yapıcıların ekonomilerini desteklemek üzere faizleri indirdiği, tahvil alımları yaptığını ve para birimlerini zayıflattığını hatırlattı ve ABD Hazine tahvillerindeki düşük faizlerin, emeklilik fonları ve diğer büyük yatırımcıları, Kenya'daki piyasalarda olduğu gibi yüksek getiri arayışına ittiğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını artıracağı spekülasyonuyla 7 gündür yükselerek, son 3 ayın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Endeks geçtiğimiz yılki düşüşünün ardından bu yıl yüzde 13.5 oranında ralli yaptı. Mobius, düşük borç seviyeleri, yüksek döviz rezervleri ve 2013'te yüzde 5'lerde seyretmesi beklenen ekonomik büyüme oranlarının gelişen piyasa hisselerinin görünümünü "çok pozitif" hâle getirdiğini belirtti.

"Küresel ekonomik sisteme giren para arttıkça, hisse senedinin yükselmesi fırsatının artması anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl da bu olacak" diyen Mobius, bu seviyelerdeki faizlerin, hisse senetlerini çok cazip hâle getirdiğini söyledi.