Çakma TEDAŞ vatandaşı çarptı!

Dolandırıcılar Bakan'a bile açıklama yaptırttı

Çakma TEDAŞ vatandaşı çarptı!

Enerji verimliliği kampanyası bazı uyanıklara esin kaynağı oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ülke genelinde 'Enerji Verimliliği' çalışmaları yapılırken, bazı dolandırıcılar bu durumu istismar edip kendilerini bakanlık çalışanı olarak tanıtıyor ve vatandaşlara elektrik tasarrufu sağladığına inandırdıkları ama aslında işlevi olmayan cihazları satmaya çalışıyorlar.Fırsatçılar,zaman zaman da telefonla arama yoluyla kimlik bilgilerinin teyidi gerekçesiyle kredi kartı numaraları istiyor ve sonrasında ilgili kişilerin ciddi mağduriyetlerine neden oluyor. Son dönemlerde konuyla ilgili Bakanlık Bilgi Edinme Birimi'ne gelen şikayetler de yoğunluk kazanmaya başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Bakanlığımız ülke genelinde enerji tasarrufunu yaygınlaştırmaya çalışırken, bazı uyanıklar ortaya çıkıyor. Biz o cihazları desteklemiyoruz. Böyle durumla karşılaşanlar bu sahtekarlara inanmasınlar, emniyete başvursurlar' dedi.

HAYALİ ELEKTRİKÇİLER
TEDAŞ'ın 'hayali birim'lerinden arayıp vatandaşın kredi kartı bilgisini alıyorlar
Bakanlık Bilgi Edinme Merkezi'ne gelen şikayetler şöyle:
Firmanızın satış elemanları adresime gelerek Enerji Tasarruf Cihazı ürününü 'kapıdan satış' yoluyla bana satmıştır. Bu ihtarın elinize ulaştığı tarihten itibaren kanuni süre olan yirmi gün içerisinde malı almakla yükümlü bulunduğunuzdan satışın yapıldığı adresime gelerek ürününüzü geri almanız gerekmektedir.
Enerji Tasarruf Genel Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri'nde çalıştığını söyleyen bir kişi beni aradı ve Enerji Bakanlığı tarafından verilen teşvik kapsamında elektrik faturalarında yüzde 30 tasarruf sağlayan bir cihazın bana verileceğini söyledi. Söz konusu teşvikin ismime tanımlı olduğunu ve ismimin teyidi için kredi kartı bilgilerimi istediler. İlgili kişilerden şikayetçiyim'
Kendisini TEDAŞ Elektrik Tasarruf Merkezi adlı birimden aradığını belirten bir kişi beni aradı ve aylık fatura ödemelerimizden tasarruf edebilmemiz için sahibi olduğum kredi kartı numaramı bankadan teyit amaçlı talep ettiğinde bu bilgilerimi kendisine veremeyeceğimi belirterek görüşmeyi sonlandırdım. Enerji Bakanlığı'na bağlı böyle bir merkez ve elektrik faturalarının az gelmesi adına çalışmalarınız var mı? '