Çek bir sicil kaydı!

Artık kimin ne sabıkası var hepsi görünecek

Çek bir sicil kaydı!

Şirketlerin, çek veya senet kabul edeceği kişinin sicilini görmesine imkan sağlayacak uygulamaya ilişkin Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) işbirliğinde protokol imzalanacak.
TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketlerin, çek veya senet kabul edeceği kişinin sicilini görmesine imkan sağlayacak uygulamaya ilişkin protokolün 1 Mart 2013 Cuma günü saat 09.00'da Kredi Kayıt Bürosu ile TOBB'un işbirliğinde imzalanacağı bildirildi.
Bu protokol ile ticaret hayatında yeni bir dönemin başlayacağı ifade edilen açıklamada, şirketlerin, TOBB'un 81 ildeki odaları vasıtasıyla KKB ile sözleşme yaparak sicil bilgilerine ulaşabileceği ve bunları üçüncü kişilerle paylaşabileceği belirtildi.
Bu sayede çek ya da senet almak durumunda olan müteşebbislerin işinin daha da kolaylaşacağının altı çizilen açıklamada, şirketlerin çek veya senet kabul edeceği şirketin sicilini görüp buna göre karar alabileceğine dikkat çekildi.
Böylece özellikle karşılıksız çek ile ilgili hapis cezasının kalkmasından sonra azalan çeke olan güven ve itibarın yeniden artacağı vurgulanan açıklamada, yurtiçinde ticari faaliyetlerin yapılmasının kolaylaşacağı ve ticaret hacminin artacağı bildirildi.
Protokolün imza törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz'in katılmasının beklendiği ifade edildi.