Cimbom ve Fener havuzda boğuldu!

Dünya malı götürdü, Türk kulüplerine metelik kaldı. Chedjou'nun bonservisini havuz yuttu!

Cimbom ve Fener havuzda boğuldu!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Avrupa kupalarından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın payına düşen gelirler belli oldu. Fenerbahçe UEFA Şampiyonu'ndan bile daha fazla gelir elde ederken, Galatasaray da hatırı sayılır bir rakamı kasasına koydu. Fakat açıklanan rakamlar gösteriyor ki, aslında Türk kulüpleri hakettiğinden çok daha azıyla yetinmek zorunda kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 32 kulübe dağıtılan rakam geçen sezona göre yüzde 20 daha yüksek olmasına ve toplam dağıtılan gelir 904 milyon Euro'ya ulaşmasına rağmen Galatasaray, çeyrek finale kadar çıktığı bu kupada geçen sezona göre yayın havuzundan yüzde 59 daha düşük bir gelir alabildi. Galatasaray'ın geçen yıl yayın havuzu gelirlerinden aldığı rakam 12.8 milyon Euro iken bu yıl bu rakam sadece 5.3 milyon Euro'da kaldı.

Yine UEFA Avrupa Ligi'nde 56 kulüp geçen sezona göre yüzde 40 daha yüksek bir gelir elde etti. Toplam rakam da 209 milyon Euro'ya ulaştı. Buna karşılık Fenerbahçe'nin yayın havuzu gelirlerinden elde ettiği pay 219 bin Euro daha az oldu.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden toplam 8.6 milyon Euro gruplara kalma, 3.5 milyon Euro grup performans geliri, 5.2 milyon Euro yayın havuz geliri, 3.5 milyon Euro gruplardan çıkma geliri ve 3.9 milyon Euro da çeyrek finale kalma bonusu elde etti.

TÜRK TAKIMLARINA ÇİFTE STANDART MI?
Bu tabloya bakıldığında aslında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde katılımcı kulüplere ödenen yayın havuzu gelirleri artmış olmasına rağmen Türk kulüplerinin havuzdan elde ettiği gelirlerde yaşanan düşüş, UEFA'nın Türk kulüplerine gelir dağıtımında haksız davranıp davranmadığı sorularını da berbaerinde getiriyor.

CHEDJOU'NUN BONSERVİSİ HAVUZDA KALDI!
Çünkü hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, bu yıl Avrupa kupalarında geçen yıla göre çok daha sansasyonel başarılar elde ederken yayın havuzundan aldıkları paylarda oldukça ciddi düşüşler dikkat çekiyor.
Örneğin Galatasaray'ın geçen yıla kıyasla havuzdan uğradığı kayıp 7.5 milyon Euro, yani yeni transfer Chedjou'nun bonservis bedeli kadar.