Cimbom'un 100 milyon dolarlık planı!

Galatasaray'ın bedellisi Burak+Muslera olacak! Sermaye artırımı ise haziranda yapılacak!

Cimbom'un 100 milyon dolarlık planı!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Galatasaray yönetiminin finansal olarak düzlüğe çıkmak için 'olmazsa olmaz' olarak gördüğü yüzde 300'lük ikinci bedelli sermaye artırımını haziran ayında yapacağı öğrenildi.

Yaklaşık 5-6 aydır hem ekonomi hem de spor basının gündeminden düşmeyen ve Sermaye Piyasası Kurulu ile
Galatasaray Yönetimi arasında adeta strateji savaşına dönen bedelli sermaye artırımı konusunda yaklaşık 3 hafatadır büyük bir sessizlik hakimdi.
Hatta kulislerde "SPK işi yokuşa sürünce, Galatasaray sermaye artırımından vazgeçti" yorumları bile yapılmaya başlanmıştı.

Ancak PARALİMANI.COM'a gelen bilgilere göre, Galatasaray Yönetimi bedelli sermaye artırımı kararından vazgeçmiş değil. Peki o halde Galatasaray bu konuda neden sessiz kalıyor ya da neyi bekliyor? Bilindiği gibi Galatasaray Başkanı mart ayı başında ekonomi yazarları ile bir araya gelmiş ve SPK'nın Galatasaray'ın durumuna göre fikir değiştirip bedelli yaptırmamak için önlem aldığını belirterek "Ne yapacağımı söylersem SPK onu da engelleyecek diye düşünüyorum. Paranoyak oldum" demişti.

OYUNUN KURALLARI İYİCE NETLEŞECEK

İşte bu yüzden Galatasaray Yönetiminin sermaye artırımının hangi modelle yapılacağı üzerinde çalıştığı ve açıklama için haziranı beklediği belirtiliyor. Galatasaray'ın haziranı bekleme nedeni ise SPK'nın yeni yönetiminin haziran ayına kadar yaklaşık 40 tane yeni tebliği çıkaracağı ve şirketlerin sermaye artırımları konusunda da neler yapması gerektiğinin çerçevesini iyice çizeceği ifade ediliyor.

Yani bir başka ifade ile bedelli sermaye artımında haziran ayında oyunun kuralları iyice netleşmiş olacak. Oyunun kurallarıın iyice netleşmesinin ardından da Galatasaray Yönetimi yeni kurallara göre ikinci bedelli sermaye artımı modeli tamamlayıp düğmeye basacak.

Böylece Aysal'ın açıklamasındaki "Ne yapacağımı söylersem SPK ona göre önlem alacak" kaygısı da ortadan kalmış olacak.

ÇEYREK FİNAL YÖNETİMİN ELİNİ İYİCE RAHATLATTI

Galatasaray Yönetiminin eylül ayında çıktığı ikinci bedelli sermaye artırımı yolcuğunda gelinen nokta istenen gibi olmasa da futbol takımının hem ligdeki hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı yönetimin elinin de iyice rahatlatttı.

Sermaye artırımı çalışmasında kulübe ve Aysal'a danışmanlık yapanlardan edililen bilgilere göre, Takımın Şampiyonlar Ligi'nde çeryek finale yükselmesi ve gösterdiği performans başta Muslera, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan olmak üzere futbolcuların da değerini adeta katladı.

Galatasaraylı bi rçok futbolcuya gelen yüksek rakamlı transfer tekliflerini de gören Yönetim, bedelli sermaye
artırmıının haziranda yapılamasının en doğru karar olacağı görüşünde birleşti.

CİMBOM'UN BEDELLİ ASKERLERİ: BURAK+MUSLERA

Kulübe yakın kaynaklar yönetimin özellikle Burak ve Muslera'yı satarak sermaye artırımı için gerekli olan nakit
ihtiyacının da kolay karşılanabileceğini belirtiyor. İki futbolcunun 40-50 milyon Euro arasında bir gelir getirmesi hesaplanıyor.

Ünal Aysal da mart başında yaptığı açıklamada Muslera ve Burak'a tekliler olduğunu ve bu iki futbolcudan 50 milyon Euro satması durumunda bedelli artışına gerek kalmayacağını söylemişti. Ancak, bu gelirin elde edilmesi başlangıçta sermaye artırımı ihtiyacını zorunlu olmaktan çıkarsa da Galatasaray Yönetimi'nin gelecek yılalrı da düşünüp artırımda ısrarlı olduğu belirtiliyor.

Galatasaray eylül ayında yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımına gideceği açıklamış ve sermaye artışından yaklaşık 100 milyon dolar gelir hedeflemişti. Ancak geçen yıl yapılan yüzde 400'lük bedelli sermaye artırımı kamuoyunda büyük tartışmalara neden olduğu için SPK belirli gerekçelere dayanarak ikinci bedelli sermaye artırımı için Cimbom'a bir türlü vize vermemişti.