Çin'de yeni konut fiyatları artış gösterdi

Çin'de konut fiyatları şehirlerin çoğunda arttı.

Çin'de yeni konut fiyatları artış gösterdi

Emlak kontrollerinin inşaatları azaltarak, arzı düşürmesinin etkisiyle Çin'de yeni konut fiyatları şehirlerin çoğunda artış kaydetti.

Çin'de yeni konut fiyatları, emlak kontrollerinin inşaatları yavaşlatarak, arzı azaltmasından ötürü Kasım'da izlenen şehirlerin çoğunluğunda yükseldi.

Ulusal İstatistik Kurumu'nun verilerine göre konut fiyatları 70 şehirin 53'ünde artış kaydederek, Ekim'deki 35 şehirdeki artışın üzerine çıktı. Konut fiyatlarının arttığı şehir sayısı son 18 ayın en yüksek seviyesine işaret ederken, 10 şehirde de konut fiyatlarının düştüğü gözlendi.

Pekin'de haftasonu yapılan yıllık merkezi ekonomik çalıştayında önümüzdeki yıl daha kalitilei ve verimli büyüme arayışında olacağını ifade eden Çin hükümeti, emlak kontrollerini ise devam ettireceğini söyledi. Çin'in Bayındırlık ve Kaynak Bakanı Liao Yonglin, ülkenin gayrimenkûldeki kontrollerini sürdüreceğini söyledi.

İnşaattaki düşük standartlar ve yeni projelerin azlığından ötürü fiyatların büyük şehirlerde artmaya devam edeceğini öngören Credit Suisse Group AG'nin Hong Kong'taki emlak analistlerinden Jinsong Du, hükümetin Şanghay ve Pekin'deki konut fiyatlar artışlarına daha fazla odaklanacağını belirtti.