Çinlilere kardeş geliyor

Ekonomik canlanma için...

Çinlilere kardeş geliyor
Çin'in'tek çocuk' politikasından vazgeçmeyi planladığı belirtiliyor. Nüfus artışını durdurmak için 1970'lerin sonundan beri uygulanan 'tek çocuk' şartı bu kez ekonomik canlanma için sona erebilir. Böylece ailelere ikinci çocuk şansı doğacak.
Çinli çocuklara kardeş geliyor... Çin hükümetinin ekonominin canlanması için 'tek çocuk' politikasını gevşetebileceği belirtiliyor. Çin'de 1970'lerin sonundan bu yana nüfustaki hızlı artışın önünü kesmek için tek çocuktan fazlasına izin verilmiyor.
EKONOMİK CANLANMA İÇİN...
Ancak son dönemde ekonomiden gelen kötü sinyaller hükümeyi yeni kararlar almaya itti. Xinhua Haber Ajansı'na göre, aile planlama politikasında konuşulan yeni düzenlemeyle 2013'ün sonundan veya 2014'ün başından itibaren ailelere ikinci çocuk yapma şansı verilecek. Böylece ekonominin canlanması ve genç nüfusun işgücüne daha fazla katılımı hedefleniyor.
NÜFUS YAŞLANDI
Çin'de mevcut nüfus planlamasında bir çocuktan fazlası yasak ve bu kuralı ihlal edenler para cezası ödüyor. Kırsal kesimde ise ilk çocuk kız ise ve evli çiftin her ikisi de tek çocuksa, ikinci doğuma izin veriliyor. Ancak 1970'lerden bu yana devam eden nüfus planlanmasının sonucunda nüfus yaşlandı.