Dağılma tatbikatı!

Finlandiya Dışişleri Bakanı, "Euro'da dağılmaya hazırlanıyoruz" dedi. Hükümet sert tepki gösterdi. Anında geri adım geldi. Geriye kalan ise koca bir "acaba?" oldu!

Dağılma tatbikatı!
Finlandiya Başbakanı Erkki Tuomioja, Euro Bölgesi'nin parçalanması olasılığına karşı hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.
İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesine konuşan Tuomioja, Finlandiyalı yetkililerin Euro Bölgesi'nin parçalanması olasılığına karşı bazı operasyon planları hazırladıklarını ifade etti.
Tuomioja, "Bir ülkenin Avro'dan nasıl ayrılacağı konusunda kurallar yok, ancak bu bir zaman meselesi gibi görünüyor. Güney veya kuzey Avro'dan ayrılabilir. Çünkü bu para biriminin getirdiği kısıtlamalar milyonlarca insan için ıstırap verici, Avrupa'nın
geleceğine zarar veriyor" diye konuştu.
Ancak Tuomioja, Avro Bölgesi'nin parçalanmasının Avrupa Birliği'nin sonu anlamına gelmeyeceğini ve bunun AB'yi daha iyi çalışır hale getirebileceğini vurguladı.
Bu açıklamanın hemen ardından hükümet cephesinden gelen tepki, Tuomioja'nın geri adım atmasına neden oldu. Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Avro bölgesi'nin parçalanacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.
Tuomioja, Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada Avro bölgesi'nin içinde bulunduğu belirsiz durumu ifade ettiğini ve tüm Avro Bölgesi bakanlarının ne olabileceğini, Avro Bölgesi'nin parçalanıp parçalanmayacağını tahmin etmeye çalıştıklarını ifade etmek istediğini vurguladı.