Davos başlıyor

Bu yılki forumun ana teması Dirençli Dinamizm

Davos başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, 23-27 Ocak günleri arasında İsviçre'nin doğusunda bulunan Davos'ta yapılacak.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, bu yılki forumun ana temasının "Dirençli Dinamizm" olarak belirlendiğini açıkladı.

Dünya Ekonomik Forumuna 100 ülkeden 2 binin üzerinde karar verici ve şirket yöneticisi katılacak. 5 günlük sürede Davos yaklaşık 250 tartışmaya sahne olacak.

Türkiye'den zirveye geniş bir katılım olması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı forumun farklı oturumlarında konuşmalar yapacak.

Foruma iş dünyasından Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Cüneyd Zapsu, Tuncay Özilhan, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da katılmasıbekleniyor.

Toplantılara Dünyadan üst düzey konuk olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Mario Monti, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Libya Başbakanı Ali Zeydan, Tunus Başbakanı Hamadi Cibali, Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani, Ürdün Kralı Abdullah, Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Fayyad, Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılacağı belirtiliyor.