Denizli'ye Çin istilası!

Çin'in akil adamları Türk mermerlerini inceledi

Denizli'ye Çin istilası!
Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çinli işadamları, Denizli'de incelemelerde bulundu.
TUSKON tarafından Türkiye'ye davet edilen ve Ankara'da resmi temaslarda bulunan Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi 9 iş adamı, Denizli'de yatırım imkanlarını araştırdı.
Enstitü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian başkanlığındaki heyet, Denizli İşadamları Derneği'nin (DİAD) misafiri olarak kaldıkları Denizli'de valilik, belediye ve üniversite ile Denizli Ticaret Odası'nı ziyaret etti.
Çin Devlet başkanlarına danışmanlık yapan ve Çin resmi düşünce kuruluşlarından olan enstitünün Başkan Yardımcısı Li Shaoxian başkanlığında Ortadoğu uzmanları, ülke koordinatörleri, akademisyen ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi 9 kişilik heyet, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü toplantı odasında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu'dan Denizli sanayisi hakkında bilgi aldı, Kocabaş'taki mermer fabrikasında incelemelerde bulundu.
Enstitünün başkan yardımcısı Li Shaoxian, Denizli'nin güzel bir yer olduğunu, Pamukkale'nin eşsiz güzelliğine hayran kaldıklarını ifade ederek, davet için teşekkür etti.
DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, TUSKON'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çin heyetini Denizli'ye davet ettiklerini belirterek, ''Şehrimizin birçok yerini gezdiler. Bu enstitü Çin hükümeti gözünde en itibarlı enstitüdür. 400 profesörü içinde barındıran düşünce kuruluşudur. Heyetimizde aynı zaman da büyük çaplı bir müteahhit firmasının genel müdürü de bulunuyor'' dedi.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Çin'e verilen öneme dikkat çekerek, Türkiye-Çin arasındaki ticaretin Türkiye lehine artmasını beklediklerini, bu konudaki çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.