Dericiler İstanbul'da buluştu

Fuar bu yıl rekor kırdı

Dericiler İstanbul'da buluştu

Bu yıl 8’incisi düzenlenen İstanbul Deri Fuarı (İDF), dün kapılarını açtı. İstanbul Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara yüksek katılım oldu.


Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) çatısı altında düzenlenen fuarın açılışını vakfın başkanı Ruken Mızraklı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı. Mızraklı, bu yılki fuarın, geçen yıllara göre bambaşka bir misyonu gerçekleştirdiğini söyledi. Mızraklı, fuarı alışılagelmiş bir fuarın ötesine taşımak istediklerini belirterek, “Amacımız deriyle ilgili algıları açmak, deri ve kürkün farklı kullanım alanlarını desteklemek, sadece giysi tasarımcılarını değil, her disiplindeki tasarımcıları, sanatçıları, akademisyenleri deri endüstrisiyle buluşturmak. Bununla birlikte yeni hayallere, düşünülmemiş projelere koşmak. Bu konuda her türlü yeni projeye açık olduğumuzu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı. Mızraklı, fuara 23 ülkeden 300’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin katıldığını belirterek, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle 13 ülkeden 51 kişinin katıldığı bir alım heyetini ayrıca ağırladıklarını ifade etti.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç ise fuarın bu yıl rekor kırdığını söyledi. Geçen bir yıl Avrupa ülkelerindeki durgunluk ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarındaki istikrarsızlığın etkileriyle Türkiye’nin ihracatı yılın ilk 10 ayında önceki yıldaki seviyesini ancak koruyabildiğini vurgulayan Dinç, deri sektörünün ihracatını ise yüzde 17,7 oranında artırdığını, deri ve kürk konfeksiyon grubunun yüzde 14,4 oranında bir artış kaydettiğini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, deri sektörünün hedeflerinin çok büyük olduğuna dikkat çekerek, yılın ilk 10 ayında 1,5 milyar dolar olan sektörün ihracatının 2023’te yıllık rakamı 4,5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.