Doğalgaz sayacını değiştirenler dikkat

Doğalgaz sayacını değiştirenler yada yeni abone olanları faturalarda kötü bir sürpriz bekliyor.

Doğalgaz sayacını değiştirenler dikkat

"Doğalgazı kaçak kullandınız” mesajı ile şok olan tüketici sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle kabaran doğalgaz faturalarını şikayet ettiler. Gelen şikayetlere göre; doğalgaz sayacını değiştiren tüketicinin sayacı hatalı olduğu için ya da doğalgazı randevu almadan kullandığı için kaçak kullanım bedeli ile karşı karşıya kalabiliyor. Elektrik faturasından sonra doğalgaz faturasında da ‘kaçak kullanım bedelini’ gören tüketicinin tepki dolu şikayetleri şöyle:

SAYAÇ DEĞİŞİNCE KAÇAK FATURASI GELDİ

“Doğalgaz sayacımız bilgimiz dışında değiştirilmiş olup, yapılan kontrollerde kaçak kullanım olduğu tespit edilmiş. Bizim bu değişimden, kaçak kullanımdan ceza faturası ulaşınca haberimiz oldu. Faturaya itiraz edilirse konunun mahkemeye gitmesi durumunda ayrıca kaçak doğal gaz kullanımından yargılanabileceğimizi belirttiler. Bu şekilde hiç suçumuz olmayan bir nedenden dolayı durumu kabullenip, bugün itibariye faturayı ödemek durumda kaldık. Kullanımımız az olduğu için yeni sayaçla ilgili de böyle bir fatura alabileceğimiz belirttiler. Faturalarını düzenli olarak ödeyen dürüst bir vatandaş olarak neyin bedelini ödediğimizi gerçekten merak ediyorum.”

AÇILIŞ İLE RANDEVU ARASINDA KULLANMAYIN

“3 ay önce gaz açtırmak için doğalgaz dağıtım firmasına başvurduk. 2 gün içinde gazımızın açılacağını söylediler; ardından biz de eve taşındık. Gaz açılmıştı. Faturalarımızı ödedik ama geçen ay kaçak kullanıyorsunuz diye mesaj geldi. Cezası 63 TL. Hemen çağrı merkezini aradım ve şikayet kaydı oluşturduk. Yetkili randevu almamışsınız dedi. Söyleseydiniz alırdım dedim. Söylemiyoruz çünkü artık otomatik oluşuyor dedi. O zaman sizin sorununuz; otomatik oluşmadıysa neden ben 63 TL ödüyorum ki? Sonraki ay gelen faturada kaçak kullanım bedeli vardı. Açılış ile randevu arasında gaz kullanmışsınız; ödeyeceksiniz dedi.”

DOĞALGAZ SAATİNDEKİ DELİĞE DİKKAT

“Doğalgaz saatinde delik bulunduğu ve bu sebeple kaçak kullanım olabileceği zannıyla kalibrasyon incelemesi yaptırılmadan kaçak kullanım bedeli tahakkuk ettirildi. Ceza ile alakalı herhangi bir ihbarda bulunulmadı. Tutanak gönderilmedi. Durumdan fatura ile haberdar oldum. “