eBay'de külçe altın satışı başladı!

eBay borsalara rakip oluyor!

eBay'de külçe altın satışı başladı!
Paralimani.com

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi olan eBay, altın alışverişi için yeni bir platform olmaya hazırlanıyor.

Bir dönem ülkelerin bile satışı çıkarıldığı eBay'de artık altın alım-satımı da başladı.

APMEX isimli bir kıymetli metal aracı kurumun sitede altın alım-satımı yapmasına izin veren eBay, böylece altın borsalarına rakip bir perakende yatırım platformuna da dönüşüyor.

Fiyatların anlık olarak değiştiği ve eBay'e girilen alım-satım tekliflerinin yeni fiyatlarla güncellendiği platformun aslında rakiplerinden en önemli farkı da bu. Türkiye'de de Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi sitelerde hatta kredi kartına taksitle bile ziynet altın satışları gerçekleştiriliyor fakat fiyatlar anlık olarak değişmezken, kredi kartlı alışverişlerde ciddi komsiyonlar alınıyor. APMEX de alım satımlardan yüzde 3-5 arasında bir komsiyon alıyor fakat bu komisyon altın alım satımı yapan her aracı kurum tarafından zaten alınıyor.

Alım satımı yapılan altınlara APMEX ve eBay tarafından sigorta yapılıyor ve sahte olmadığı konusunda da garanti veriliyor. Eğer aldığın altın teslimden önce çalınır veya sahte çıkarsa hemen parası iade ediliyor.

Sitede satılan tek yatırım aracı altın değil. Aynı zamanda gümüş külçeler veya platinyum hatta palladium bile alınabiliyor.