5199 TL’lik ek zam hesaplara geçiyor

Milyonlarca 4A, 4B ve 4C emeklisine beklenmeyen duyuru geldi. 5199 TL’lik ek zam hesaplara geçiyor.

5199 TL’lik ek zam hesaplara geçiyor

Milyonlarca emekli için beklenen zam haberi sonunda geldi. 4A, 4B ve 4C emeklileri için sürpriz ek zam kararı ekim ayı sonundan önce hesaplarına yatırılacak. Kabine toplantısının ardından açıklanan bu karar emeklilere bir nebze olsun rahatlama sağlayacak.

Temmuz ayında yapılan maaş zamlarının yetersizliği çoğu emekliyi zor durumda bıraktı. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hızla 5199 TL'lik ek zam düzenlemesini hayata geçirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu artışı maaşlara ekledi, yeniden hesapladı ve nihai rakamları belirledi.

5199 TL’lik ek zam hesaplara geçiyor

Ek zam düzenlemesi, söz konusu maaş zamlarıyla çoğu emeklinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapıldı. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar emekli maaşlarının yetersiz kalmasına neden oldu. Bu noktada 5199 TL'lik ek zam emekliler için önemli bir destek olarak öne çıkıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte emeklilerin çoğu günlük ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilecek ve ekonomik anlamda bir miktar rahatlama hissedecek. Emekliler için bu tür iyileştirme çabalarının devam etmesi beklenirken, bu adımın daha geniş ölçekte yeni artışlar getirip getirmeyeceği merak konusu.