ATM'lerde yeni dönem: Para çekerken artık o belge istenecek

Bankalar, güvenlik konusunda yeni bir adım atarak ATM kullanımını daha güvenli hale getirmek için harekete geçti.

ATM'lerde yeni dönem: Para çekerken artık o belge istenecek

1 Kasım'da başlayacak yeni düzenlemeler kapsamında ATM'lerden para çekerken kimlik belgelerinin yanlarında bulundurulması zorunlu olacak.

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu sigorta kapsamında, ATM'lerden para çekildikten sonra hırsızlık durumunda yıllık 200 TL prim karşılığında 15.000 TL'ye kadar teminat sağlıyor. Denizbank ise "ATM Koruma Paketi" ile ATM'ye 50 metre mesafede meydana gelebilecek kapkaç olaylarına karşı 10.000 TL'ye kadar teminat sağlıyor. Halkbank ise "Şifre Güvende" sigortasıyla müşterilerinin şifrelerini güvence altına alıyor.

KİMLİK GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA: O BELGE ARTIK ZORUNLU

Yeni düzenleme kapsamında bankalar, müşterilerinden ATM'lerden para çekerken kimlik belgelerinin yanlarında bulundurulmasını isteyecek. Bu şekilde kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi olayların önüne geçilmesi hedefleniyor. Kimlik bilgileri çalınan veya kaybolan müşteriler için de yeni sigorta ürünleri devreye alınacak. Bankalar bu sigorta ürünlerini sadece kendi kartlarına değil müşterilerinin sahip olduğu diğer banka kartlarına da uygulayarak kapsamı genişletiyor.

ATM'lerde yeni dönem Para çekerken artık o belge istenecek

ATM SİGORTASI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

ATM sigortasından muzdarip olan müşterilerin bankaya belirli belgeleri sunması gerekiyor. Bankalar arasında istenen belgelerde farklılıklar olsa da genellikle şu belgeler talep ediliyor:

ATM'den yapılan işlemin bilgilerini gösteren makbuz veya banka kaydı.